Home / Good Life  / Haute Horlogerie: Η υψηλή γαστρονομία συναντά την τέχνη της ωρολογοποιίας

Haute Horlogerie: Η υψηλή γαστρονομία συναντά την τέχνη της ωρολογοποιίας

Haute Horlogerie
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Chef Dominique Gauthier άνοιξε σε συνεργασία με τον ωρολογοποιό François-Paul Journe ένα νέο εστιατόριο στη Γενεύη. Το Haute Horlogerie έρχεται να συνδυάσει την τέχνη της ωρολογοποιίας με το fine dining!

 

Μέσα στον πολυτελή δρόμο της Rue du Rhône της Γενεύης, άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του το Haute Horlogerie,.ένας γαστρονομικός προορισμός, που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με την τέχνη της ωρολογοποιίας. Το νέο εστιατόριο δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin, Dominique Gauthier,.σε συνεργασία με τον François-Paul Journe, τον διάσημο ωρολογοποιό και ιδρυτή του πολυτελές brand FP Journe.

 

 

Το Haute Horlogerie φιλοξενείται στο μέρος, όπου άνοιξε η διάσημη basserie “La Bavaria” το 1912. Ο Dominique Gauthier και ο François-Paul Journe αποφάσισαν να διατηρήσουν την εσωτερική διακόσμηση της “La Bavaria”,.ανανεώνοντας την αρχιτεκτονική δομή του κτιρίου με μία ανακαίνιση, η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερα χρόνια. Η “ωρολογική” ταυτότητα του FP Journe έχει ηγετικό ρόλο στη διακόσμηση του νέου εστιατορίου, από το αστρονομικό ρολόι του 17ου αιώνα, τα μαχαιροπήρουνα διακοσμημένα με μοτίβα ωρολογοποιίας, μέχρι και αφίσες τεχνικών σχεδίων στους τοίχους, καθώς και τραπέζια που έχουν πάρει το όνομά τους από τους διάσημους ωρολογοποιούς. Επιπλέον, τα τρία μενού γευσιγνωσίας έχουν πάρει το όνομά τους από τα εμβληματικά μοντέλα ρολογιών FP Journe.

 

Haute Horlogerie

 

Το μενού επιμελήθηκε ο Dominique Gauthier, το αποτελείται από το χαρακτηριστικό μεσογειακό στυλ του, στυλιζαρισμένο με εκρήξεις εσπεριδοειδών και μπαχαρικών, εμπνευσμένα από τα ταξίδια του στην Ταϊλάνδη.

 

 

www.fpjourne-le-restaurant.ch

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada