Home / Cozyhome  / Architecture  / H Vibia επαναπροσδιορίζει τις φωτιστικές δυνατότητες

H Vibia επαναπροσδιορίζει τις φωτιστικές δυνατότητες

Ένα έργο της καταλανικής εταιρείας εσωτερικού σχεδιασμού, A&P Interiorisme, Casa en Sabadell αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της νέας προσέγγισης της Vibia στον σχεδιασμό φωτισμού.

Σκοπός της ανακαίνισης ήταν να μετατραπεί μία διπλοκατοικία σε έναν φωτεινό flat χώρο, που ενσωματώνει την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι σε έναν ενιαίο χώρο, που συνδέεται με τη βεράντα.

 

Για το project χρησιμοποιήθηκαν φώτα τοίχου και οροφής Meridiano, καθώς και το Plusminus, ένα υβριδικό σύστημα σχεδιασμένο από την Diez Office που λειτουργεί ως ένα εντυπωσιακής αισθητικής στοιχείο, αλλά και ως ένα πρωτοποριακό δημιουργικό κιτ εργαλείων.

 

Vibia

 

Καθώς βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οροφή του κτιρίου, η διπλοκατοικία έχει οροφή από σφυρήλατο σίδερο. Το Pluminus πρόσφερε την ιδανική λύση φωτισμού. Με απλή τεχνολογία plug-in και διακριτική υφασμάτινη ζώνη, το σύστημα επέτρεψε στην A&P Interiorisme να συνδέσει διάφορα φωτιστικά σε πολλά δωμάτια από ένα μόνο σημείο σύνδεσης.

 

Vibia

 

Κουζίνα και τραπεζαρία

Διαγράφοντας μια γραμμή στο κέντρο της οροφής της κουζίνας, η ζώνη διακρίνει τη ζώνη μαγειρέματος, με ένα κομψό γραμμικό διαχυτή φωτός και την τραπεζαρία, που ενσωματώνει ένα κομψό κωνικό, κρεμαστό φωτιστικό, πριν πέσει κατακόρυφα πάνω από τον πάγκο με ένα μόνο σφαιρικό φωτιστικό.

 

Vibia

 

Η αυστηρότητα της εγκάρσιας τροχιάς της ζώνης σε όλη την κουζίνα μαλακώνει από τον τρόπο που πέφτει απαλά στο γωνία του δωματίου. Εκτός από τη σύνθεσή του, το Plusminus προσδιορίζει ζώνες δραστηριότητας εισάγοντας μια σειρά διαφορετικών φωτισμών. Πάνω από την τραπεζαρία το κρεμαστό φωτιστικό δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς και ενότητας.

 

Αντίθετα, η έντονη λάμψη του γραμμικού διαχυτή υποδεικνύει ξεκάθαρα έναν χώρο ιδανικό για μαγείρεμα. Η διάχυτη λάμψη της σφαίρας δημιουργεί μια οικεία ατμόσφαιρα, που συμπληρώνει τον φωτισμό του κρεμαστού φωτιστικού.

 

Vibia

 

Το καθιστικό

Προχωρώντας στο σαλόνι, χρησιμοποιήθηκε ένα άλλο σύστημα Pluminus, το οποίο διαχωρίζει τη σκάλα και φωτίζει τη βιβλιοθήκη,.δημιουργώντας ένα μοναδικό διακοσμητικό και λειτουργικό γεωμετρικό παιχνίδι. Τεντωμένη από την οροφή ως το πάτωμα σε φαρδύ σταυρό,.η υφασμάτινη ζώνη δημιουργεί έναν νοητό τοίχο, μειώνοντας τον όγκο του χώρου ενώ φέρνει άπλετο φως στον χώρο, όπου δραστηριοποιούνται οι χρήστες.

 

Vibia

 

Σποτάκια τοποθετούνται στρατηγικά για να τονίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά,.όπως τη γλάστρα με τα φυτά και τα βιβλία που διακοσμούν τα ράφια, ή να παρέχουν εστιασμένο φωτισμό,.όπως π.χ ένα φως ανάγνωσης στη γωνία του καναπέ. Η γραμμική αρχιτεκτονική του συστήματος προσαρμόζεται στο φρέσκο ​στυλ του χώρου,.ενώ η διασταυρούμενη διαμόρφωσή του δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα οπτική γλώσσα.

 

 

H είσοδος

Στην είσοδο, σχεδιασμένα από τους Ramos & Bassols για τη Vibia, ένα ζευγάρι απλών ομόκεντρων κύκλων δημιουργούν μια ομοιόμορφη λάμψη, που ενισχύει την παρουσία της  ξύλινης σκάλας.

 

Το φως τοίχου Meridiano δίνει βάθος στο κάτω μέρος της σκάλας και αναδεικνύει τη γυάλινη δίοδο προς το laundry room. Σχεδιασμένο για τη Vibia από τους Jordi Vilardell & Meritxell Vidal,.το μαγικό φωτεινό του αποτέλεσμα φέρνει μια νέα δυναμική στο έργο,.λειτουργώντας τόσο ως φωτισμός περιβάλλοντος όσο και ως εναλλακτικό γλυπτό.

 

 

Σαν ηλιακή έκλειψη, η λάμψη ακτινοβολεί μέσα από μια αόρατη σφαιρική δομή από ράβδους χάλυβα. Ορατό από το κυρίως σαλόνι, σχηματίζει ένα ιδιαίτερο μοτίβο αστεριών, σχηματίζοντας όμορφα σχέδια πάνω στον τοίχο.

 

***Μπορείτε να αναζητήσετε τις μοναδικές συλλογές της Vibia στο κατάστημα της Boss Foss.

 

Credits:

Interior design: AP Interiorisme
Photography: Enric Badrinas
Lighting: Vié Llums

 

www.vibia.com

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath