Home / Good Life  / Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

To food blog Always Hungry μας ταξιδεύει στον γαστριμαργικό κόσμο. 

Ο Αλέξης Επιθυμιάδης είναι το πρόσωπο πίσω από το λαχταριστό food blog, Always Hungry. Το πάθος του για το φαγητό και τη γευσιγνωσία, τον οδήγησαν στη δημιουργία του ξεχωριστού blog μαγειρικής, που έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από το κοινό. Ο Αλέξης Επιθυμιάδης μας μιλά για το πώς ξεκίνησε την ενασχόληση με το food blogging, αποκαλύπτει μυστικά επιτυχίας για τους wanna be bloggers και μοιράζεται μαζί μας, μία εύκολη και νόστιμη καλοκαιρινή συνταγή.

 

 

Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

 

Πώς προέκυψε το blog σας; Πείτε μας δύο λόγια για το δημοφιλές “Always Hungry”.

Αρκετό καιρό μαγείρευα για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και είχα ανάγκη για έναν δικό μου χώρο, ένα σημείο αναφοράς για να εκφράζω τη δημιουργικότητά μου αλλά και για να μοιράζομαι τις αγαπημένες μου συνταγές με τον κόσμο. Κάπως έτσι δημιούργησα στα τέλη του 2015 το Always Hungry.

 

Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

Κοτόπουλο με ροδάκινα

Για τι άλλο δηλώνετε “Always Hungry” εκτός από τη μαγειρική;

Πολύ καλή ερώτηση! Το Always Hungry δεν είναι μόνο μαγειρική αλλά μια εσωτερική ανάγκη για ανακάλυψη και περιπέτεια. Μόνο όταν είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και αναζητούμε νέες εμπειρίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με χαμόγελο.

 

Spaghetti alle vongole

 

Η κύρια δουλειά σας είναι το digital marketing. Εκτός από τις ελκυστικές και ευφάνταστες συνταγές σας, πόσο σας βοήθησαν οι γνώσεις και τα εργαλεία της δουλειάς σας, στην επιτυχία του blog σας;

Το digital marketing βοηθάει στην σωστή προώθηση του blog, αλλά το περιεχόμενο είναι πιο σημαντικό και χωρίς αυτό δεν υπάρχει καμία επιτυχία. Πρέπει να είναι αυθεντικό και να σε ευχαριστεί αρχικά εσένα τον ίδιο για να μπορείς μετά να το επικοινωνήσεις στον κόσμο.

 

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το blogging;

Μέσα από το blogging εκφράζω όλη μου τη δημιουργικότητα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χρειάζεται αρκετό χρόνο και δέσμευση για το σωστό αποτέλεσμα.

 

 

Τελικά το καλό φαγητό θέλει ταλέντο;

Το καλό φαγητό θέλει μεράκι. Το μεράκι σε συνδυασμό με το ταλέντο μπορούν να κάνουν κάποιον να διαφοροποιηθεί μέσα από τις συνταγές του.

 
Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

Ανάλαφρη mousse σοκολάτας

 

Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

Tasty κέικ λεμόνι 

Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας μία εύκολη, γρήγορη και πάνω από όλα νόστιμη συνταγή σας;

Μία αγαπημένη και γρήγορη συνταγή για το καλοκαίρι είναι τα ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα, βασιλικό και μοτσαρέλα.

 

Υλικά Συνταγής

500 γρ ζυμαρικά
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο (250 γρ)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μπαλάκια φρέσκια μοτσαρέλα
λίγα φύλλα βασιλικού
ξύσμα από 1 λεμόνι
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

 

Εκτέλεση Συνταγής

  • Στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε το λάδι τους σε ένα σκεύος. Συμπληρώνουμε ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, έτσι ώστε να είναι συνολικά 100 ml το λάδι.
  • Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες του παραγωγού σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι από τις λιαστές ντομάτες σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 κούπα από το νερό τους.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, μαζί με τη 1 κούπα νερό και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό, το ξύσμα από το λεμόνι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με λίγα επιπλέον φύλλα βασιλικού και κομμάτια από τη φρέσκια μοτσαρέλα.

 

Always Hungry, το blog συνώνυμο της γαστρονομίας

Σαλάτα του Καίσαρα με γαρίδες

 

Q&A

Η κουζίνα που με γοητεύει περισσότερο: Έχω αδυναμία στη μοντέρνα γαλλική κουζίνα και στις fusion συνταγές που συνδυάζουν διαφορετικές κουλτούρες.

Γαστρονομικό ταξίδι που θέλω να κάνω: Ταξιδεύω όσο πιο συχνά μπορώ στο εξωτερικό με στόχο νέες γαστρονομικές ανακαλύψεις. Αν δείτε τα pins που έχω στο Google maps με αγαπημένα μέρη και εστιατόρια που θέλω να επισκεφτώ θα γελάσετε! Ένα ταξίδι που θέλω να κάνω είναι στο San Sebastián στην Ισπανία.

Τι κάνω όταν δεν μαγειρεύω: Αγαπώ πολύ τα ταξίδια και τη φωτογραφία.

Γλυκό ή αλμυρό: Και τα δύο! Εξαρτάται από τη στιγμή και τη διάθεση.

Αγαπημένο υλικό: Τα ζυμαρικά και τα φρέσκα θαλασσινά.

 

Για να ανακαλύψετε περισσότερες νόστιμες συνταγές και γαστρονομικά tips επισκεφθείτε το blog www.alwayshungry.gr και ακολουθήστε τον Αλέξη Επιθυμιάδη στο instagram @alwayshungry.gr για ένα μοναδικό γαστριμαργικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!