Home / Fashion  / Chloé SS ’25: Το απελευθερωτικό καλοκαίρι της Chemena Kamali

Chloé SS ’25: Το απελευθερωτικό καλοκαίρι της Chemena Kamali

Chloé
Το nouveau-boho είναι η φυσική εξέλιξη του καλοκαιριού.

 

Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που, τη στιγμή που τους κοιτάς, βλέπεις μια ολόκληρη.δεκαετία να περνάει μπροστά από τα μάτια σου. Παρατηρώντας τη Chemena Kamali, αισθάνεσαι τα 70s να σε διαπερνούν, φέρνοντας μαζί τους την ανεμελιά και τη θετική ενέργεια της εποχής. Δεν έχει να κάνει τόσο με την εμφάνισή της, αλλά περισσότερο με την αύρα της. Αυτό φαίνεται και στο έργο της για την Chloé. Η Kamali έκανε το ντεμπούτο της ως Creative Director της Chloé τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά η αίσθηση είναι ότι ηγείται της δημιουργικής ομάδας εδώ και χρόνια. Τα σχέδιά της εμφανίζονται τόσο αβίαστα όσο και η ίδια. Φαίνεται ότι η Kamali.έπρεπε να βρίσκεται σε αυτόν τον ρόλο, στον συγκεκριμένο οίκο, ακριβώς αυτή τη στιγμή.

 

Chloé

 

“Ήθελα να αποτυπώσω αυτή τη λαχτάρα για το καλοκαίρι και τον τρόπο που σε κάνει να νιώθεις”

 

Έχοντας περάσει σημαντικό χρόνο στην ομάδα του οίκου πριν από το διορισμό της ως.Creative Director, η Kamali γνωρίζει την ιστορία της Chloé και έχει την ικανότητα να συλλέγει τα αρχεία από τη χρυσή της εποχή. Το show ξεκίνησε με μια σειρά από floaty, διάφανα λευκά σύνολα – μια αιθέρια εμφάνιση που συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια – στολισμένα.με δαντέλα και βελονάκι.

 

      Chloé

 

Στη συνέχεια, υπήρξαν τα δαντελωτά λουλούδια της Chemena Kamali. Εμπνευσμένα από.τη συλλογή SS του ’78, εμφανίστηκαν αρχικά ως maxi και στη συνέχεια συρρικνώθηκαν σε κοντά shorts. Το Bloomers, μια ιστορική σιλουέτα που συνδέθηκε με το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, σηματοδότησε μια εποχή όπου οι γυναίκες δεν μπορούσαν να φορούν ό,τι ήθελαν. Ανασχεδιάζοντάς τα ως απαλά και αισθησιακά, η σχεδιάστρια δημιούργησε μια νέα αφήγηση γυναικείας ενδυνάμωσης.

 

    Chloé                                                                

 

Το show της Chloé σίγουρα πέτυχε τον σκοπό του: Η συλλογή ελευθερίας της Chemena Kamali ανέδειξε για.ακόμα μία φορά την boho αισθητική, ως τη μόνη επιλογή για ένα απελευθερωμένο καλοκαίρι.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada