Home / Good Life  / Art & Culture  / Η ξεχωριστή virtual-reality εγκατάσταση του Miguel Chevalier

Η ξεχωριστή virtual-reality εγκατάσταση του Miguel Chevalier

 

Η τελευταία εγκατάσταση «ταλαντώσεις 2020» του ψηφιακού καλλιτέχνη Miguel Chevalier παρουσιάζεται στη γκαλερί Wood street του Πίτσμπουργκ. 

Οι ταλαντώσεις είναι μια νέα γενετική εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας με  διαδραστική 3D γραφική απεικόνιση της μουσικής του Michel Redolfi.

 

 

 

 

Χάρη στο γενετικό λογισμικό, η συνένωση πολλαπλών γραμμών χρωματισμένου φωτός παράγει ένα κυματιστό σχήμα σύμφωνα με τις συχνότητες της μουσικής. Tα φάσματα των διαφορετικών ήχων δημιουργούν φανταστικά τοπία στο άπειρο με απεριόριστο αριθμό παραλλαγών. Η εικόνα και η μουσική ανταποκρίνονται και επικοινωνούν η μια στην άλλη αρμονικά.

 

 

 

 

Η σειρά έργων “Complex Meshes” του Miguel Chevalier είναι μια προβολή που βυθίζει τους επισκέπτες στο σύμπαν των δικτύων. Το πλέγμα είναι ένα τρισδιάστατο αντικείμενο που αποτελείται από κορυφές πολύγωνου, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην 3D μοντελοποίηση ή στην αρχιτεκτονική. Διαφορετικά χρωματιστά patterns σχηματίζουν πολύγωνα τα οποία αλληλεπικαλύπτονται, εξελίσσονται και μετατρέπονται σε πραγματικό χρόνο. Η τεράστια εγκατάσταση αναβοσβήνει, κινείται και αλλάζει μέγεθος έτσι ώστε να δημιουργήσει ποικίλα και σύνθετα σχήματα. Το έργο είναι διαδραστικό, όταν ο θεατής μετακινείται στο χώρο, τα δίκτυα διακόπτονται.

 

 

 

 

Οι γραμμές προσελκύονται και απωθούνται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ρυθμό που μοιάζει με την διαστολή και τη συστολή.

Ο Miguel Chevalier προσεγγίζει τις έννοιες της ροής μέσα στα δίκτυα, οι οποίες είναι εγγενώς δύσκολο να αντιληφθούν. Το φως, η κίνηση και η ενέργεια αντιπροσωπεύουν την ύλη που προκύπτει από τη συνέχιση της κινητικής τέχνης.

Αυτό το δυναμικό έργο αντικατοπτρίζει τον μετασχηματισμό των δεδομένων και των πληροφοριών που ανταλλάσσονται σε πραγματικό χρόνο στον κόσμο μας σήμερα, με μια συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα.

 

 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου 2020.

 

 

 

Complex Meshes 2020, Miguel Chevalier
Generative and interactive virtual-reality installation
Software: Cyrille Henry / Antoine Villeret

 

Περισσότερες πληροφορίες:http://woodstreetgalleries.org/portfolio-view/miguel-chevalier/

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein