Home / Cozyhome  / 5+1 tips για να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας, by Notus Architects

5+1 tips για να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας, by Notus Architects

φέρουμε την άνοιξη
Καθώς οι μέρες γίνονται μεγαλύτερες, φωτεινότερες και ολοένα πιο ανοιξιάτικες, σηματοδοτείται μία αλλαγή στη διάθεση, που συνοδεύεται από συναισθήματα ανανέωσης, ευτυχίας και ζωντάνιας. Και ενώ το εποχιακό design δεν περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές, μπορούμε να φέρουμε την άνοιξη στον χώρο μας μέσα από παλέτες φωτεινών χρωμάτων και πηγές έμπνευσης από τον φυσικό κόσμο, με αναζωογονητικά μοτίβα και prints.

 

Δείτε παρακάτω τα 5+1 tips των Notus Architects, που θα σας βοηθήσουν να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας!

 

1. Βάψτε τους τοίχους σε όμορφα παστέλ

Υπάρχει ένα trick, για να βάψετε ξανά ένα δωμάτιο και να πετύχετε μία εποχιακή, ανοιξιάτικη ανανέωση της διακόσμησης. Αν οι τοίχοι σας είναι ήδη βαμμένοι σε ήπιο τόνο, αλλά αλλάζετε την απόχρωση κάθε εποχή, μπορείτε να ξεμπερδέψετε εύκολα με ένα μόνο χέρι βαφής. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια βαφή πλήρους κάλυψης, που μπορεί να κρύψει μια πιο σκούρα απόχρωση. Το παστέλ γαλάζιο, το κίτρινο, το ροζ και το πράσινο της μέντας είναι οι ιδανικοί τόνοι για ένα ανοιξιάτικο σκηνικό. Αυτές οι αποχρώσεις μάς κάνουν να σκεφτόμαστε τη νέα ζωή και τα νέα ξεκινήματα, ό,τι αντιπροσωπεύει, δηλαδή, η άνοιξη!

 

2. Διαλέξτε χρώματα εποχής

Μία από τις βασικότερες αλλαγές στην ανοιξιάτικη διακόσμηση, αλλά ταυτόχρονα και μία από τις πιο εύκολες για να τολμήσετε, είναι να βάλετε χρώμα. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με μια ταπετσαρία, είτε με κάποιους θεματικούς τοίχους, είτε ακόμα και με έπιπλα ή διακοσμητικά. Απλές προσθήκες χρώματος, όπως στα μαξιλάρια, μπορούν να αλλάξουν την όψη ενός χώρου. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τολμήστε χρώμα σε μικρότερα έπιπλα, όπως σε κάποιο πουφ ή ταμπουρέ.

 

χρώματα την άνοιξη

Photo by DESIGNECOLOGIST on Unsplash

 

3. Επαναχρησιμοποιήστε το τζάκι

Το τζάκι επιτέλεσε τον σκοπό του κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ήρθε η ώρα να αποκτήσει ένα ανοιξιάτικο makeover, αντί να μείνει αδρανές για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Ένα εύκολο tip είναι να τοποθετήσετε φρέσκα φυτά και λουλούδια εποχής. Συμπληρώστε με μια ταπετσαρία ή ένα έργο τέχνης σε απαλές παστέλ αποχρώσεις, όπως του σάπιου μήλου, του μπλε-λιλά και της λεβάντας, που θα κυριαρχήσουν στα φετινά trends. Ένας πίνακας αφηρημένης τέχνης ή μια floral ταπετσαρία θα κάνει τη διαφορά!

 

τζάκι την άνοιξη

Photo by Jean-Philippe Delberghe on Unsplash

 

4. Αναδιατάξτε τις βιβλιοθήκες σας

Οι βιβλιοθήκες ή τα ράφια είναι ουσιαστικά οι μικρές γκαλερί του σπιτιού. Οπότε, γιατί να μην ανανεώσετε το σπίτι σας, αναδιατάσσοντας το περιεχόμενο τους; Δε χρειάζεται να περιοριστείτε στα βιβλία. Προσθέστε διακοσμητικά αντικείμενα, φυτά ή έργα τέχνης, για να δημιουργήσετε μία πολύχρωμη, ανοιξιάτικη σύνθεση. την άνοιξη

 

βιβλιοθήκες την άνοιξη

Photo by Alaundra Alford on Unsplash

 

5. Αντικαταστήστε τις κουρτίνες σας

Ήρθε η ώρα να αφήσετε το φως να μπει – κυριολεκτικά. Και αφού ο ήλιος αλλάζει εποχιακά, γιατί να μην κάνετε και μία εποχιακή αλλαγή στις κουρτίνες; Κατεβάστε, λοιπόν, τις πιο βαριές κουρτίνες σας και τοποθετήστε στη θέση τους ελαφρύτερες, που θα επιτρέπουν στο φως να μπει και θα δίνουν κίνηση, καθώς σιγά σιγά θα ανοίγουν τα παράθυρα. Οποιοδήποτε ημιδιαφανές ύφασμα, που ταυτόχρονα φιλτράρει τον ήλιο, όπως η δαντέλα ή το βαμβάκι, είναι κατάλληλο. Το λινό, επίσης θεωρείται ένα υπέροχο ύφασμα για πιο ζεστό καιρό.

 

κουρτίνες την άνοιξη

 

+1. Προσθέστε μικρές ανοιξιάτικες πινελιές παντού

Για να έχετε ένα ολοκληρωμένο ανοιξιάτικο αποτέλεσμα, μην περιοριστείτε μόνο στην ανανέωση του καθιστικού! Χρησιμοποιήστε βαμβακερές πετσέτες με μοτίβα στο μπάνιο και προσθέστε διακοσμητικά μαξιλάρια στα κρεβάτια σε παστέλ αποχρώσεις. Για την τραπεζαρία, ανανεώστε τα μονόχρωμα χειμωνιάτικα σερβίτσια με πιο έντονα μοτίβα και τοποθετήστε φρούτα εποχής σε εμφανή μπολ, που θα δώσουν χρώμα. την άνοιξη

 

 

notus logo

www.notusarchitects.com

 

Κεντική εικόνα: Photo by Sidekix Media on Unsplash.

info@cozyvibe.gr

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?