Home / Wellness  / Mind  / 4 Tips για να βγάζεις περισσότερα χρήματα με λιγότερη δουλειά!

4 Tips για να βγάζεις περισσότερα χρήματα με λιγότερη δουλειά!

χρήματα
Αγαπημένε μου φίλε, αγαπημένη μου φίλη, διαβάζοντας ήδη τον τίτλο είμαι σίγουρη πως ήδη αναρωτιέσαι: Υπάρχει όντως τρόπος να κερδίζω περισσότερα χρήματα, με λιγότερη δουλεία;

 

Και όμως υπάρχει! Δεν πρόκειται για κάποιον μαγικό τρόπο ή το μαγικό ραβδάκι.που θα έρθει ξαφνικά και θα σου δώσει χρήματα, αλλά για μεθοδικότητα και οργάνωση! Στο Life Coaching, άλλωστε, αυτό που λέμε πάντα είναι.πως για να πετύχουμε όσα ονειρευόμαστε υπάρχει ένας μόνος τρόπος: δουλειά, δουλειά, δουλειά!

 

Η δουλειά όμως δεν είναι μόνο αυτή που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην, αλλά και η δουλειά που κάνεις με τον εαυτό σου, η δουλειά που κάνεις για να αισθάνεσαι ευτυχία! Πώς όμως θα βρεις τον χρόνο να δουλέψεις με τον εαυτό σου; Οργανώνοντας τον χρόνο εργασίας σου!

 

 
Το πρώτο, λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να δουλεύεις αποκλειστικά και μόνο πάνω σε αυτό που σε ευχαριστεί, πάνω σε αυτό που ξεχωρίζεις!

Ναι, το ξέρω, όταν είναι η αρχή της νέας σου δουλειάς ή της νέας σου επιχείρησης,.θεωρείς πως δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό! Και αυτομάτως μέσα από το 2ο βήμα θα σου πω πώς θα το καταφέρεις!

 

Είναι σημαντικό να ξέρεις την αξία σου και να κοστολογείς τον χρόνο σου!

Για παράδειγμα αν πουλάς 1 ώρα δουλειάς σου για 100 ευρώ ή ένα πακέτο ή ένα προϊόν για αυτήν την τιμή,.μπορείς να μοιράσεις τη δουλειά με λιγότερα χρήματα από αυτά και εσύ να δώσεις την προσοχή σου στο να φέρεις περισσότερους πελάτες. Δίνοντας αξία στην επιχείρησή σου, αυτό σου επιστρέφεται!

 

Εξίσου σημαντικό είναι και το 3ο βήμα!

Το να μοιράσεις τη δουλειά σε άλλους ανθρώπους δεν είναι κάτι απλό. Αντιθέτως, είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις, ίσως, περισσότερο από όλα! Φρόντισε να προσλάβεις τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους, αυτούς που πιστεύεις.ότι είναι οι πιο ικανοί να κάνουν τη δουλειά σωστά και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, τους ανθρώπους που πιστεύεις στο ταλέντο τους. Όπως και εκείνοι, να πιστεύουν στο δικό σου ταλέντο. Ειδικά αν είσαι στην αρχή ενός νέου εγχειρήματος, φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που πιστεύουν στην ιδέα σου γιατί αφενός έχεις ανάγκη την υποστήριξη.και αφετέρου μόνο οι άνθρωποι που πιστεύουν στην ιδέα σου πραγματικά,.θα δουλέψουν για να πραγματοποιηθεί.

 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο 4ο βήμα, τη μέθοδο Κράτα-Πέτα-Δώσε!

Και θα σου εξηγήσω αμέσως τι είναι αυτό! Πάρε το τετράδιο σου και κάνε 3 λίστες, γράφοντας ως τίτλο σε κάθε μία από τις λίστες τα 3 αυτά ρήματα αντίστοιχα. Έπειτα, θέλω να σκεφτείς και να καταγράψεις όλες τις εργασίες.που κάνεις καθημερινά και σχετίζονται με τη δουλειά σου. Ακόμα και τις πιο μικρές, όπως για παράδειγμα, πηγαίνω και αγοράζω μελάνια ή παραγγέλνω αναλώσιμα.

 

 
Τώρα θέλω να κατανείμεις όλες αυτές τις εργασίες κάτω από κάθε στήλη. Κράτα πάνω σου μόνο ότι είναι απαραίτητο να περνάει από τα δικά σου χέρια, πέτα ότι δεν είναι σημαντικό και μπορεί να σου γλυτώσει χρόνο αν δεν σου είναι απαραίτητο.ή αν υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος τρόπος για να γίνεται πιο εύκολα.και τέλος δώσε στους ταλαντούχους ανθρώπους που έχεις προσλάβει τις εργασίες που ξέρεις ότι μπορούν να.κάνουν και να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφού ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, θέλω να σκεφτείς πώς αισθάνεσαι. Είσαι χαρούμενος/η;

 

Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να μας φέρει χαρά, ευτυχία, ευδαιμονία. Όταν έχεις τον χρόνο να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου, να κάνεις τα χόμπι σου, να γυμναστείς και παράλληλα έρχονται πίσω σε σένα περισσότερα χρήματα γιατί έχεις κάνει μια άψογη οργάνωση,.τότε σίγουρα η καθημερινότητά σου ξεκινά και αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα.

 

Χρειάζεσαι βοήθεια για να χτίσεις το δικό σου πλάνο.και να βάλεις τη ζωή και τη δουλειά σου σε ένα πρόγραμμα,.αφού βρεις τους δικούς σου στόχους; Ένας εξειδικευμένος Life Coach είναι δίπλα σου για να σε υποστηρίξει!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Master Certified Business and Leadership Coach

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια δωρεάν συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ!

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach, βαθμίδα που την τοποθετεί ανάμεσα στους 2.000 κορυφαίους coaches παγκοσμίως, και συγγραφέας 4 bestseller αυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ

 

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com