Home / Good Life  / 2+1 συνταγές με πεπόνι για να δροσιστούμε

2+1 συνταγές με πεπόνι για να δροσιστούμε

Βάλτε το πεπόνι στη διατροφή σας με 3 υπέροχες συνταγές, για να δροσιστείτε.

 

Άκρως καλοκαιρινό φρούτο, το πεπόνι. Γευστικό, δροσιστικό και ικανό να μετατρέψει παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές. Το καλοκαίρι επιζητούμε οάσεις δροσιάς ακόμα και στη διατροφή μας και αυτές οι 3 συνταγές είναι η καλύτερη λύση. Εύκολες και γρήγορες με αγαπημένα υλικά θα τις λατρέψετε.

 

Ανακαλύψτε τες και διαλέξτε ποια θα είναι η επόμενη μαγειρική σας απόπειρα.

 

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

 

Υλικά

  • 500 γραμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γραμ. γιαούρτι 2%
  • 125 γραμ. μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Για το παγωτό πεπόνι, παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.

Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.

Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.

 

Τούρτα με πεπόνι και καρπούζι από τον Άκη Πετρετζίκη

 

Υλικά

Για τη σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

Για την τούρτα

  • 1 κιλό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κιλό πεπόνι
  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
  • 100 γρ. σταφύλια
  • 100 γρ. κεράσια
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
  • Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα, και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
  • Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη κορνέ αστεράκι 9 mm και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για την τούρτα

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρπούζι σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ.
  • Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 7 εκ. κόβουμε ροδέλες.  
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το πεπόνι.  
  • Στήνουμε σε ένα πιάτο εναλλάξ τις ροδέλες από το καρπούζι και το πεπόνι. 
  • Αφαιρούμε τη σαντιγί από το ψυγείο και διακοσμούμε τις τούρτες.
  • Σερβίρουμε με τις φράουλες, τα σταφύλια, τα κεράσια και τα φύλλα δυόσμου.

 

 

 

Υλικά

  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 σαλάτα
  • 4 φέτες πεπόνι
  • 150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 φέτες προσούτο (κομμένες σε λωρίδες)
  • 1 φλ. καρύδια
  • Προαιρετικά
  • 1 φλ. ρόγες μαύρου σταφυλιού
  • ή σταφύλι φράουλα
  • Για τη σως
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ γιαούρτι
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

Για την καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και παρμεζάνα, φτιάχνουμε πρώτα τη σως. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λάδι και τέλος το χυμό του λάιμ. Ελέγχουμε το αλάτι.

Χοντροκόβουμε τα μαρούλια και τα φύλλα της σαλάτας.

Προσθέτουμε το πεπόνι και τα καρύδια και αν είναι η εποχή τους και τα σταφύλια.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη σαλάτα σε μία σαλατιέρα και την περιχύνουμε με τη σως. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.