Home / Good Life  / Όταν το baking συναντά την τέχνη by Leah Wei

Όταν το baking συναντά την τέχνη by Leah Wei

Όταν το baking συναντά την τέχνη by Leah Wei
H Leah Wei μας συστήνει την ιδιαίτερη συλλογή της Breadatorial.

Είναι designer, καλλιτέχνης, content creator και μοντέλο. Ο λόγος για τη δημιουργική κι ανήσυχη Leah Wei που καταφέρνει περίφημα να συνδυάζει τις παραπάνω ιδιότητες και χάρις στο ταλέντο της και την διαφορετική της σκέψη κι οπτική, δημιουργεί συνεχώς κάτι νέο και ενδιαφέρον. 

Αυτή τη φορά η πολυπράγμων Leah Wei που λατρεύει το ψήσιμο, αποφάσισε να παντρέψει την αγάπη της για τη μόδα και το baking, στο νέο της project. Έτσι, δημιούργησε τη συλλογή “Breadatorial”.

 

Η Breadatorial series περιλαμβάνει δημιουργικά items από ψωμί που μετατρέπονται σε κομμάτια high fashion όπως είναι μία γυναικεία τσάντα, στηθόδεσμοι και άλλα κομμάτια εμπνευσμένα από κορυφαίους οίκους μόδας όπως ο Prada και ο Gucci.

 

Image Credit: Leah Wei/@Leahsfieldnotes

 

Το Breadatorial δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας από το ενδιαφέρον μου να φτιάξω ψωμί σε συνδυασμό με την κινεζική εμμονή που υπάρχει για τα είδη πολυτελείας. Γεννήθηκα στην Κίνα, αλλά μεγάλωσα στον Καναδά, και κάθε φορά που επιστρέφω, με εκπλήσσει το πόσο ο καθένας αγαπά να επιδεικνύει τα items των Gucci, Chanel, Prada… που έχει είτε είναι πλαστά είτε πραγματικά. Κοιτάζοντας πίσω λέω ότι, το Breadatorial ήταν ένα παιχνιδιάρικο αλλά ειρωνικό έργο, που μετατρέπει το ψωμί – κάτι τόσο φθηνό και προσβάσιμο σε όλους – σε ένα “πολυτελές αντικείμενο“.

 

Όταν το baking συναντά την τέχνη by Leah Wei

H designer μετέτρεψε το ψωμί σε μία σειρά από πολυτελή items στη συλλογή της Breadatorial, δημιουργικό προϊόν της καραντίνας.

 

Η δημιουργός συνεχίζει σε συνέντευξή της στο hypebae.com λέγοντας πως η φοίτησή της στη σχολή του Bauhaus την έκανε να αλλάξει την προσέγγιση που είχε για το φαγητό, δίνοντάς της τη δυνατότητα να το δει από την οπτική της τέχνης.

 

Όταν το baking συναντά την τέχνη by Leah Wei

Image Credit: Leah Wei/@Leahsfieldnotes

 

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως περιμένουμε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα projects από την ιδιαίτερη δημιουργό, η οποία όταν κάνει ένα διάλειμμα από το επόμενο design όνειρό της, ασχολείται με το YouTube ανεβάζοντας video από την καθημερινότητά της.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!