Home / Family  / Όταν και η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

Όταν και η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

Όταν και η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα
Ακόμη και οι μαμάδες θέλουν ένα διάλειμμα από τα παιδιά: Το να είσαι μαμά άλλωστε είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. 

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις λίγο χρόνο μόνο για σένα, μακριά από τα παιδιά σου (και δεν χρειάζεται να νιώθεις τύψεις για αυτό). Το να είσαι μαμά είναι κάτι παραπάνω από δουλειά πλήρους απασχόλησης, απαιτεί από σένα όλο σου τον χρόνο 24 ώρες το 24, 7 ημέρες την εβδομάδα. 

Κι επειδή συχνά κουράζεσαι πολύ και οι συνθήκες εντός και εκτός σπιτιού δυσκολεύουν, το διάλειμμα φαίνεται να είναι η μόνη λύση για να χαλαρώσεις -έστω και πρόσκαιρα- να αφιερώσεις χρόνο μόνο σε σένα και να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις της μητρότητας με καθαρό μυαλό και περισσότερη ενέργεια. 

 

Το να βρει κανείς χρόνο για να πάρει τις αποστάσεις του και να ανακτήσει δυνάμεις φαντάζει για πολλούς πολυτέλεια. Είναι γεγονός όμως πως για όλους τους γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, ο χρόνος για διάλειμμα είναι μια αναγκαιότητα. 

 

 

Όταν και η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

Όταν η μαμά εκπέμπει SOS και χρειάζεται επειγόντως ένα διάλειμμα

 

 

Ακόμη και μία ώρα break αρκεί! 

Μία ώρα μακριά από τις υποχρεώσεις θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς. Πάνε για περπάτημα μόνη σου, άκουσε την αγαπημένη σου μουσική, κάνε γυμναστική ή μίλα στο τηλέφωνο με μία φίλη. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, φρόντισε να σε ευχαριστεί και να σε χαλαρώνει. 

 

Αναγνώρισε τα άσχημα συναισθήματα και επικοινώνησέ τα. 

Μάλλον έχεις πάθει burnout, το λεγόμενο mom burnout. Αν αισθάνεσαι εξάντληση και θυμό, είσαι ευερέθιστη, έχεις περισσότερο άγχος και συχνά νιώθεις θλιμμένη, τότε καλό είναι να διαθέσεις λίγο χρόνο μόνο σε σένα για να αναγνωρίσεις και να επεξεργασθείς όσα νιώθεις. Αυτός ο χρόνος θα σε βοηθήσει να δώσεις στον εαυτό σου το δίκιο που έχει ανάγκη, να σε βοηθήσεις. 

Όταν πλέον συνειδητοποιήσεις τι αισθάνεσαι μοιράσου τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου με κάποιο φιλικό πρόσωπο ή και κάποιον ειδικό. Εκείνος άλλωστε ξέρει πώς να σε κατευθύνει και να σε βοηθήσει. 

 

Όταν και η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα

 

 

Μην νιώθεις τύψεις και μη ξεχνάς: Το δικό σου προσωπικό διάλειμμα είναι η καλύτερη κίνηση που θα μπορούσες να κάνεις για σένα και τα παιδιά σου. Μετά από κάθε break, αναζωογονημένη και πιο ήρεμη, μπορείς να τους προσφέρεις ακόμη περισσότερα! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!