Home / Wellness  / Mind  / Όταν ένας άλλος κινεί το νήμα της ζωής μου

Όταν ένας άλλος κινεί το νήμα της ζωής μου

Παρατηρώντας τις εξελίξεις γύρω μας, αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη, βλέπουμε πώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις ανθρώπων με χειριστική συμπεριφορά. Υπάρχουν σημάδια για να το αντιληφθούμε;

 

Ζώντας στο 2021, μια δεύτερη συνεχόμενη περίεργη χρονιά, υπάρχουν πράγματα που μας χαροποιούν και άλλα που μας προκαλούν “σφίξιμο” στο στομάχι. Ακόμα και αν, θεωρητικά, είμαστε μια κοινωνία που συνεχώς προοδεύει συναντάμε και μαθαίνουμε πράγματα που αποδεικνύουν πόσο, ίσως, έχουμε αποτύχει στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων. Δεν είναι εύκολο και φαντάζει ουτοπικό να ζούμε σε μια κοινωνία που ανθίζει η αγάπη και η αποδοχή, αλλά ο καθένας μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του.

 

 

Οι περιπτώσεις ανθρώπων με χειριστική συμπεριφορά πληθαίνουν, ανά τον κόσμο, γεμίζοντας μας με συναισθήματα καχυποψίας, αγωνίας και έντονου προβληματισμού. Να επενδύσω σε αυτόν τον άνθρωπο, που μπήκε στη ζωή μου, ή μπορεί η μοίρα να μου φυλάσσει ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα; Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ορισμένα σημάδια, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τους σκοπούς που έχει αυτός που βρίσκεται στη ζωή μας.

Δυστυχώς ένα ζεστό χαμόγελο και μια ευγενική συμπεριφορά δεν κρύβουν πάντα όμορφα συναισθήματα. Οι χειριστικοί άνθρωποι επιθυμούν να κινήσουν το νόημα και της δικιάς μας ζωής, ικανοποιώντας το δικό τους “εγώ”.  Προσπαθούν να αποκτήσουν, με ότι χρειαστεί, αυτό που θέλουν , ώστε να πετύχουν ένα όφελος 100% για τους ίδιους. Δεν παίρνουν την ευθύνη για καμία πράξη τους, χρησιμοποιούν εξηγήσεις χωρίς νόημα και δε ζητούν συγνώμη καθώς διαστρεβλώνουν την κατάσταση για να φαίνεται ότι φταις πάντα εσύ.

Σου δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν τα πάντα, με γνώμονα την αλήθεια και το μεταξύ σας καλό. “Ξεσπάνε” πάνω σου, σε κάνουν να νιώθεις ενοχές, αλλά επιλέγουν μια φαινομενική “γλυκιά” συμπεριφορά για να καταφέρουν να πράξεις με τον τρόπο που επιθυμούν αυτοί. Σίγουρα, δεν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι με τους πάντες, αλλά θα έχουμε πιο υγιείς σχέσεις αν προσέχουμε τη συμπεριφορά του άλλου και δεν παρασυρόμαστε. Χτίζουμε αληθινές σχέσεις, αλλά δε ξεχνάμε να προσέχουμε και να αγαπάμε και τον εαυτό μας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.