Home / Wellness  / Health  / Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο του διαβήτη

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νόσο του διαβήτη

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στο διαβήτη και βρίσκουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε όσα πρέπει γι’ αυτή τη νόσο.

 

Στις 14 Νοεμβρίου έχει οριστεί η παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη. Αφιερώνουμε, λοιπόν, τον Νοέμβριο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γι αυτή τη νόσο και αποσαφηνίζουμε ορισμένα facts. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης ορίζεται από τις διαταραχές που προκαλούνται στο σώμα μας με την αύξηση του επίπεδου της γλυκόζης στο αίμα, τα οποία προκύπτουν από την μικρή ή και καθόλου παραγωγή ινσουλίνης.

 

 

Οι συχνότεροι τύποι διαβήτη είναι ο προδιαβήτης, που δείχνει ότι υπάρχει προδιάθεση για διαβήτη τύπου 2, με την γλυκόζη να είναι σε λίγο υψηλότερο επίπεδο από το συνηθισμένο. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι ο πιο κοινός ( περίπου 90% των ασθενών), όπου ο οργανισμός παράγει ινσουλίνη, αλλά τα κύτταρα δεν ανταποκρίνονται. Στον διαβήτη τύπου 1 ο οργανισμός δεν μπορεί να παράξει ινσουλίνη.

 

 

Δεν έχουν καθοριστεί τα ακριβή αίτια που τον προκαλούν, πέρα από την κληρονομικότητα ή κάποιους ιούς. Κάποιοι από τους ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα, όπως κούραση και συχνή ούρηση, ενώ μπορεί να μην εμφανιστεί και κανένα. Οι διαβητικοί άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν την πολύ ζάχαρη, τα λιπαρά, τα κορεσμένα και το νάτριο.

 

Η διατήρηση του βάρους, η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή συμβάλλουν στην πρόληψη.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.