Home / Lifestyle  / Celebrities  / Όσα δε γνωρίζετε για τον ηθοποιό Morgan Freeman

Όσα δε γνωρίζετε για τον ηθοποιό Morgan Freeman

Γνωρίστε τον σπουδαίο ηθοποιό Morgan Freeman, μέσα από ενδιαφέροντα facts για τη ζωή και την καριέρα του.

 

Ο Morgan Freeman γεννήθηκε στις 1 Ιουνίου του 1937 στο Μέμφις του Tennessee. Έχει ρίζες από διάφορα μέρη του πλανήτη, ενώ η οικογένεια του και αυτός μετακινούνταν συνεχώς, όταν ήταν μικρός. Μέσα από διαγωνισμούς και εκδηλώσεις του σχολείου κατάλαβε πόσο του αρέσει η μουσική και το θέατρο. Όταν αποφοίτησε υπηρέτησε τέσσερα χρόνια στην Αεροπορία της χώρας και έπειτα αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής. Δούλεψε και αρκετά χρόνια ως χορευτής.

 

 

Έκανε το ντεμπούτο του στο off-Broadway με την ταινία The Nigger Lovers και έπειτα on Broadway με την ταινία Hello, Dolly! Κατέχει πλούσια καριέρα με εμφανίσεις σε ταινίες του Hollywood, σειρές και σπουδαίες θεατρικές παραγωγές. Έχει τιμηθεί με τα μεγαλύτερα βραβεία του κινηματογράφου. Τέσσερις υποψηφιότητες για Oscar, πέντε για Golden Globe Award και από μια νίκη στο καθένα.

 

 

Πολλές από τις ταινίες που έχει συμμετάσχει θεωρούνται από τις καλύτερες όλων των εποχών.  Μερικές από αυτές είναι οι εξής: Robin Hood, Seven, Million Dollar Baby, Gone Baby Gone, The Dark Knight, Dolphin Tale, Lucy, Now You See Me, κ.α. Κοινό και κριτικοί χαρακτηρίζουν αξιέπαινη κάθε του ερμηνεία του.

 

 

Λατρεύει το golf και έχει επεκταθεί και στον τομέα των ακινήτων, έχοντας ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μιλάει εξαιρετικά γαλλικά, έχει γράψει βιβλίο μαγειρικής και είναι ένας από τους πιο ενεργούς φιλάνθρωπους του Hollywood.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.