Home / Lifestyle  / Όσα δεν ξέραμε για την Alicia Vikander

Όσα δεν ξέραμε για την Alicia Vikander

Ποια είναι η Alicia Vikander;

Ηθοποιός, χορεύτρια και παραγωγός, η πολυπράγμων Alicia Vikander, μπήκε στην ζωή μας το 2012 όταν έπαιξε στην ταινία «Άννα Καρένινα» και μάγεψε το κοινό παγκοσμίως με την ερμηνεία της στην ταινία «Το κορίτσι από τη Δανία»! 

 

 

Γεννήθηκε το 1988 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και άρχισε από μικρό παιδί να ασχολείται με την υποκριτική σε μικρές παραγωγές της Όπερας του Γκέτεμποργκ, ενώ παράλληλα σπούδαζε μπαλέτο στο Royal Swedish School of Ballet στη Στοκχόλμη και στη Σχολή Αμερικανικού Μπαλέτου στη Νέα Υόρκη.

 

 

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα, σε σουηδικές ταινίες μικρού μήκους και τηλεοπτικές σειρές. Το 2007 κατάφερε να σαγηνέψει το ευρωπαϊκό κοινό με την ερμηνεία της ως Josefin Björn-Tegebrandt στο τηλεοπτικό δράμα Andra Avenyn.

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο όμως έγινε το 2009 με την ταινία «Pure». Η ερμηνεία της της χάρισε το βραβείο Guldbagge για την καλύτερη ηθοποιό. Μόλις 3 χρόνια αργότερα η Alicia Vikander γνωρίζει ευρεία αναγνώριση ως η πριγκίπισσα Ekaterina “Kitty” Alexandrovna Shcherbatskaya στην ταινία «Άννα Καρένινα» και ως η Βασίλισσα Caroline Mathilde στη δανέζικη ταινία «Ο έρωτας της βασίλισσας». 

Το 2014 και έπειτα έρχεται η στιγμή που η Vikander γίνεται γνωστή παγκοσμίως. Οι ταινίες «Testament of Youth», «Από μηχανής» και «Το κορίτσι από τη Δανία» γνωρίζουν διεθνή επιτυχία και ανεβάζουν τις μετοχές της στην αγορά του Hollywood. Κοινό και κριτικοί εντυπωσιάζονται από τις υποκριτικές της ικανότητες και η Vikander καταφέρνει να κερδίσει το 2016 το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην πολυσυζητημένη ταινία το «Το κορίτσι από τη Δανία»! 

To 2014 ερωτεύεται τον επίσης ηθοποιό Michael Fassbender και λίγο αργότερα το 2017 παντρεύονται. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!