Home / Family  / Όμορφη και στην εγκυμοσύνη: Προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, κατάλληλα για εγκύους αλλά και θηλάζουσες

Όμορφη και στην εγκυμοσύνη: Προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, κατάλληλα για εγκύους αλλά και θηλάζουσες

Προϊόντα που θα κάνουν την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σας, ακόμα ομορφότερη!

Η περίοδος της εγκυμοσύνης για μία γυναίκα ενέχει μεγάλη χαρά, παράλληλα, όμως, και πολλούς προβληματισμούς και ανησυχίες. Ένα κομμάτι αυτών αφορά και τις αλλαγές που μπορεί να δει μια μέλλουσα μαμά στο σώμα και την επιδερμίδα της, αλλά και ποια είναι τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα, ώστε να φροντίσει τον εαυτό της. 

 

 

Κατά την εγκυμοσύνη (και κατά τη βρεφική φροντίδα) τα καλλυντικά πρέπει να πληρούν τις υψηλότερες προσδοκίες. Όλα τα προϊόντα περιποίησης της Weleda  περιέχουν αγνά φυσικά συστατικά, τα οποία είναι πολύ φιλικά προς το δέρμα. Μέσα σε κάθε προϊόν βρίσκεται η ικανότητα και η εμπειρία μαιών και φαρμακοποιών. Όλα τα συστατικά είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες της εγκυμοσύνης, της προετοιμασίας για τον τοκετό και της περιόδου της λοχείας.

 

Ας δούμε ποια είναι τα προϊόντα, που η μέλλουσα μαμά μπορεί να συμπεριλάβει στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής της, χρησιμοποιώντας τα άφοβα, αλλά και προϊόντα, ιδανικά για την περίοδο του θηλασμού:

 

EΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

 

  •  Λάδι για τις ραγάδες

Το Λάδι για τις ραγάδες της Weleda προστατεύει την επιδερμίδα, η οποία έχει την τάση να ξηραίνεται κατά την εγκυμοσύνη, λόγω των αλλαγών που συντελούνται στο σώμα. Η τακτική χρήση του λαδιού από την αρχή της εγκυμοσύνης έως και τρεις μήνες μετά τον τοκετό, προλαμβάνει από τις ραγάδες σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και στήθος. Ήπιο αμυγδαλέλαιο, έλαιο τζοτζόμπα που διατηρεί την ενυδάτωση, έλαιο από φύτρο σίτου πλούσιο σε βιταμίνη Ε μαζί με εκχύλισμα άρνικας, βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας και τονώνουν την ανθεκτικότητα της. Παράλληλα προλαμβάνει αλλά και ανακουφίζει την αίσθηση κνησμού στην επιδερμίδα. Μακροχρόνιες δερματολογικές έρευνες πιστοποιούν την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του λαδιού για την πρόληψη των ραγάδων, μα και για την αντιμετώπιση ήδη υπαρχόντων ραγάδων εγκυμοσύνης. Εφαρμόστε το Λάδι για τις ραγάδες της Weleda σε κοιλιά, μηρούς, γλουτούς και στήθος με απαλές, κυκλικές κινήσεις και κάνετε ελαφρύ μασάζ. Νιώστε το δέρμα και την κοιλίτσα σας, περάστε από τα σημεία όπου έχουν εμφανιστεί κιρσοί, όπου το δέρμα δεν είναι λείο και κατακρατά υγρά. Ιδανικά, η χρήση του ελαίου πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα. Όταν κάνουμε μασάζ καλό είναι τα χέρια μας να είναι ελαφρώς βρεγμένα έτσι ώστε να απλώνουμε μικρότερη ποσότητα ελαίου, το οποίο και θα απορροφάται ευκολότερα.

 

     

 

 

  • Λάδι μασάζ για το περίνεο

Το λάδι μασάζ WELEDA προετοιμάζει ιδανικά την περιοχή του περινέου για τον τοκετό. Περιέχει ήπιο αμυγδαλέλαιο και σιτέλαιο πλούσιο σε Βιταμίνη Ε καθώς και  φυσικά αιθέρια έλαια από φασκόμηλο moscatello  και τριαντάφυλλου, που ενδείκνυνται για χρήση στην ευαίσθητη περιοχή. Το τακτικό μασάζ βοηθάει ώστε η περιοχή του περινέου να γίνει πιο ελαστική και ανθεκτική για να αντέξει στον τοκετό και να μην σχιστεί. Ξεκινήστε το μασάζ περίπου 6- 8 βδομάδες πριν το τοκετό. Είναι σημαντικό να κάνετε μασάζ 3 με 4 φορές την εβδομάδα για 5-10 λεπτά τη φορά.

 

 

  • Γαλάκτωμα Σώματος Αμύγδαλο για το Ευαίσθητο Δέρμα

Το Γαλάκτωμα Σώματος Αμύγδαλο για το Ευαίσθητο Δέρμα περιβάλλει το δέρμα σας σαν μια απαλή αγκαλιά. Ιδιαίτερα ήπια σύνθεση, με προσεχτικά επιλεγμένα συστατικά, που καταπραΰνουν το εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα και το περιποιούνται απαλά. Όπως η αμυγδαλιά περιβάλλει τον καρπό της σε ένα προστατευτικό κέλυφος, έτσι και το Γαλάκτωμα Σώματος Αμύγδαλο για το Ευαίσθητο Δέρμα προστατεύει απαλά το ευαίσθητο δέρμα. Το γαλάκτωμα με βιολογικό αμυγδαλέλαιο ενισχύει τη φυσική αμυντική λειτουργία του δέρματος και το προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις. Παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί και μειώνει το αίσθημα ‘τραβήγματος’. Το Γαλάκτωμα Σώματος Αμύγδαλο για το Ευαίσθητο Δέρμα απορροφάται άμεσα, καταπραΰνει το εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα και μειώνει την εμφάνιση ερυθρότητας. Επαναφέρει τη φυσική ισορροπία του δέρματος. Για αίσθηση μεταξένιας απαλότητας. (H σειρά Αμυγδάλου είναι ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει κρεμοντούς, κρέμα χεριών, καταπραϋντικό γαλάκτωμα καθαρισμού, λάδι προσώπου και κρέμα 24ωρης φροντίδας για το ξηρό δέρμα).

 

Αναζητήστε την ολοκληρωμένη σειρά Αμυγδάλου για ευαίσθητες επιδερμίδες εδώ. 

 

 

 

 

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Μετά τη γέννα, ο θηλασμός αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της μαμάς. Ο θηλασμός δεν είναι μόνο παροχή τροφής, μα και ζεστασιά, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, θαλπωρή και τρυφερότητα.Έχει παρατηρηθεί ότι τα μωρά που θηλάζουν είναι πιο υγιή και έχουν λιγότερες αλλεργίες. Ο θηλασμός όμως, ωφελεί και τη μητέρα και γενικά προσφέρει την καλύτερη αρχή για κείνη και το μωρό της. Το μητρικό γάλα εφοδιάζει το μικρό με το ανοσοποιητικό σύστημα και τα αντισώματα της μητέρας, τα οποία δημιουργούνται στο σώμα της μητέρας και προστατεύουν έτσι το μωρό από μολύνσεις. Επίσης μέσω του θηλασμού υποστηρίζεται η σωστή ανάπτυξη της γνάθου του μωρού. Τα παιδιά τα οποία έχουν θηλαστεί παρουσιάζουν σπανιότερα αλλεργίες, διαβήτη, παιδικό καρκίνο, καρδιοπάθεια και εντερικά προβλήματα. Πολλά είναι όμως και τα πλεονεκτήματα για τη νέα μαμά. Η μήτρα μικραίνει πιο εύκολα,  καίγονται περισσότερες θερμίδες και φτάνει συντομότερα στο βάρος που επιθυμεί. Επιπλέον, το μητρικό γάλα είναι πάντα διαθέσιμο, στη σωστή θερμοκρασία, ποσότητα και σύνθεση. Μέσω του θηλασμού η μαμά έχει μειωμένες πιθανότητες να αποκτήσει μελλοντικά οστεοπόρωση, καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών.

 

 

 

  • Λάδι θηλασμού

Το λάδι θηλασμού της WELEDA είναι ένα πολύτιμο, απολύτως αγνό φυσικό προϊόν με βάση το αμυγδαλέλαιο, από ελεγχόμενες βιοδυναμικές καλλιέργειες, που βοηθά στο να διατηρηθεί η επιδερμίδα στην περιοχή του στήθους απαλή και ελαστική. Τα αυθεντικά αιθέρια έλαια που περιέχει από μάραθο, κύμινο και μαντζουράνα χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στη λοχεία καθώς είναι ευρέως γνωστά, για την χρήση τους ως γαλακτογόνα (συμβάλλουν στην παραγωγή και ροή του μητρικού γάλακτος). Η χρήση του λαδιού, από την 38η κιόλας εβδομάδα της εγκυμοσύνης, σε καθημερινή βάση  και σε συνδυασμό με ένα απαλό μασάζ ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας των μαστών. Για έναν ευχάριστο και αρμονικό θηλασμό, τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας!

   

 

 

  • Τσάι θηλασμού

Το εκλεκτής ποιότητας τσάι θηλασμού  της WELEDA για τη νέα μητέρα είναι ένα μείγμα από επιλεγμένες φυτικές πρώτες ύλες, που προέρχονται από ελεγχόμενες βιολογικές καλλιέργειες. Ο γλυκάνισος, το κύμινο, ο μάραθος και το μοσχοσίταρο είναι ευρέως γνωστά για την ενίσχυση της παραγωγής μητρικού γάλακτος. Το τσάι θηλασμού αποκαθιστά την ισορροπία των υγρών στο σώμα και έχει υπέροχο άρωμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε αιθέρια έλαια. Με την προσθήκη της λουίζας, το τσάι έχει ήπια και ευχάριστη γεύση, δρα καταπραϋντικά και χαλαρωτικά, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για έναν αρμονικό θηλασμό, τόσο στην μητέρα όσο και στο μωρό,  καθώς οι ουσίες του τσαγιού περνούν μέσα από το γάλα  και μπορούν προλαμβάνουν τις ανεπιθύμητες κοιλιακές δυσλειτουργίες (κολικούς) του μωρού. Μπορείτε να το πίνετε από το τέλος της εγκυμοσύνης και καθ’ όλη τη διάρκεια των μηνών της γαλουχίας.

 

       

 

 

 

Για μία μεγάλη γκάμα που αφορούν την περιποίηση της μαμά αλλά και του μωρού, επισκεφθείτε το www.weleda.gr.

 

Όλα τα προϊόντα Weleda διατίθενται σε αποκλειστικότητα από την εταιρεία EΛΟΒΑΡΗ

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath