Home / Lifestyle  / Χριστίνα Τσάδαρη: “Το ιδανικό στυλ για μένα είναι αυτό, που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις όμορφα και καλά με τον εαυτό σου.”

Χριστίνα Τσάδαρη: “Το ιδανικό στυλ για μένα είναι αυτό, που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις όμορφα και καλά με τον εαυτό σου.”

H Χριστίνα Tσάδαρη γεννήθηκε μέσα στη μόδα, αφού η οικογένειά της βρίσκεται στον χώρο, εδώ και πολλά χρόνια. Η ίδια, μαζί με τον αδερφό της, Τάσο Τσάδαρη, κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το fashion brand PARA TODOS,  μέσα από το οποίο δίνουν τη δική τους εκδοχή για το casual streetwear. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και με την επέκταση στην Αθήνα να βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά τους, φέρνουν νέο “αέρα” στη σύγχρονη fashion αισθητική, με τα ρούχα τους να έχουν ήδη φορεθεί από γνωστά εγχώρια ονόματα. Η Χριστίνα Τσάδαρη μας δίνει τον δικό της ορισμό για το στυλ, μας μιλά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και για την επιτυχία του brand, καθώς και για το πώς είναι να προβάλλεται η δουλειά σου σε σημαντικά, περιοδικά μόδας του εξωτερικού.

 

Χριστίνα Τσάδαρη

 

Πώς και πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το κομμάτι της μόδας; Ήθελες πάντα να το ακολουθήσεις επαγγελματικά;

Έχοντας ένα υπόβαθρο από την οικογένειά μου, η οποία ασχολείται με τον χώρο της μόδας από το 1973, και μεγαλώνοντας μέσα στα ρούχα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, νομίζω πως η ενασχόλησή μου με τη μόδα ήταν μονόδρομος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπήρχε πίεση από το οικογενειακό μου περιβάλλον. 

 

Έτσι, λοιπόν, τελειώνοντας το σχολείο το 2014, αποφάσισα να ξεκινήσω τις σπουδές μου και να διευρύνω τις γνώσεις μου πάνω στην μόδα. Τελειώνοντας τις σπουδές μου το 2016, ξεκίνησα κατευθείαν να εργάζομαι και να βγάζω τις δικές μου συλλογές στην ήδη υπάρχουσα βιοτεχνία, την οποία είχε δημιουργήσει ο αδερφός μου Τάσος Τσάδαρης, βγάζοντας τότε τις δικές του συλλογές. Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να ακολουθήσω επαγγελματικά. Ζω από τη δουλειά μου. Μου δίνει τρομερή ενέργεια, το αγαπώ όσο τίποτα και θα δώσω όσο περνάει από το χέρι μου, όλο μου τον εαυτό στη μόδα, σε αυτό που επέλεξα να ακολουθήσω. 

 
 

Είσαι συνιδιοκτήτρια του brand PARA TODΟS, το οποίο δημιουργήσατε το 2017 με τα αδέρφια σου, Τάσο και Στέλα. Πώς ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας του; Ήταν ένα κοινό σας όνειρο;

Η ιδέα του brand PARA TODOS γεννήθηκε αρχικά από τον αδερφό μου Τάσο Τσάδαρη και εμένα, και ήταν ένα κοινό όνειρο, γνωρίζοντας ότι και οι δυο αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Έτσι, λοιπόν, το 2017 πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο brand, προσπαθώντας να σχεδιάσουμε ρούχα που δεν υπήρχαν στην ελληνική αγορά. Η αδερφή μου Στέλα Τσάδαρη, αφού και εκείνη είχε τελειώσει τις σπουδές της στο Graphic Design, αποφάσισε λίγο αργότερα να μας ακολουθήσει και να αναλάβει το κομμάτι του Social Marketing. 

 

 
 

Τα PARA TODΟS είναι 100% handmade στην Ελλάδα, ενώ έδρα σας αποτελεί η Θεσσαλονίκη. Πόσο εύκολο είναι να αναδειχθεί ένα fashion brand στο ξεκινημά του και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε εσείς μέχρι να εδραιωθείτε στην αγορά και να είστε πια αναγνωρίσιμοι;

Η αλήθεια είναι ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέχρι να εδραιωθούμε στην αγορά ήταν πολλές. Ωστόσο, επειδή πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε, συνεχίζουμε να προσπαθούμε καθημερινά. Το μυστικό είναι να έχεις μεράκι και όρεξη για αυτό που κάνεις.

 
 
 

Τα ρούχα του brand, γυναικεία και ανδρικά, χαρακτηρίζονται από minimal streetwear γραμμές. Είναι το στυλ που προτιμάς κι εσύ στην καθημερινότητά σου; Ποιο είναι για σένα το ιδανικό στυλ, που θα φορούσες από το πρωί ως το βράδυ;

Το στυλ μου είναι αυτό ακριβώς που αντιπροσωπεύει το brand μας. Μου αρέσουν οι αυστηρές και καθαρές γραμμές στα ρούχα, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πολύ “φασαρία”. Το ιδανικό στυλ για μένα είναι αυτό, που πραγματικά σε κάνει να νιώθεις όμορφα και καλά με τον εαυτό σου. 

 
 
 
 

Τι πρεσβεύει για σένα το casual/street design;

Το casual/street design είναι συνώνυμο με την άνεση, τη χαλαρότητα και την κομψότητα. Αποτελεί ένα design που κερδίζει ολοένα την δημοτικότητα στο χώρο της μόδας. Μπορεί να σε συνοδεύσει σε μια ποικιλία περιστάσεων,όπως για παράδειγμα έναν απλό καφέ με τους φίλους σου, ένα βραδινό ποτό ή ένα πρωινό στη δουλειά.  Μπορεί, ωστόσο, να σε βγάλει “ασπροπρόσωπο” ακόμα και σε πιο επίσημες περιστάσεις. 

 
 
 
 

Τα ρούχα σας έχουν φορεθεί και από αρκετούς celebrities, ενώ φέτος τα είδαμε να τα φορούν οι κριτές του GNTM. Πώς νιώθεις γι’ αυτό; Υπάρχουν και ξένες διασημότητες, που θα φανταζόσoυν και θα ήθελες να φορέσουν τα ρούχα σας;

Νιώθω πολύ περήφανη για αυτό που έχουμε καταφέρει να κάνουμε και σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει το brand μας, έπειτα από πραγματικά σκληρή δουλειά και κόπο.  Φυσικά και υπάρχουν ξένες διασημότητες που θα ήθελα και θα φανταζόμουν να φορέσουν τα ρούχα μας, όπως η Iris Apfel  η Anna Wintour ακόμη και ο Yohji Yamamoto. 

 
 
 
 

 

Τελικά οι Θεσσαλονικείς έχουν στυλ;

Δεν θα πω για τη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα, γιατί δεν θεωρώ σωστό να τους βάζουμε όλους σε ένα “σακί”. Ωστόσο, πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει το δικό του στυλ, και να φοράει πραγματικά, ό,τι εκείνον τον κάνει να νιώθει άνετα και ευχάριστα μέσα σε αυτό. Κανείς δεν είναι αρμόδιος να κρίνει κανέναν για το στυλ του, αν εκείνος νιώθει όμορφα με το ντύσιμό του. 

 
 
 
 
 

Τι αγαπάς περισσότερο στη Θεσσαλονίκη; Σκέφτεστε σαν σχεδιαστική ομάδα, ίσως, το άνοιγμά σας στην πρωτεύουσα;

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ήρεμη, φιλόξενη, με χαλαρούς ρυθμούς. Μπορείς να κανείς τα πάντα, οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες αφού μπορείς να κανονίζεις τις δουλειές και τις εξόδους σου γρήγορα! Και φυσικά, σαν δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, βοηθάει στο να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο επιχειρηματικά. 

Είναι ένα σχέδιο που έχει μπει ήδη σε εφαρμογή,το άνοιγμα ενός showroom στο κέντρο της Αθήνας, πιστεύοντας ότι εκεί υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών μας αλλά και των πελατών μας.

 

Η Vogue Oυκρανίας και το Esquire Σιγκαπούρης έχουν ήδη ξεχωρίσει και προβάλει τα ρούχα σας, κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά σε ελληνικά fashion brands, ειδικά στα πρώτα τους βήματα. Πώς αισθάνεσαι για αυτή την ανοδική πορεία του “PARA TODΟS” και ποια τα σχέδια για την εξέλιξή του;

Σίγουρα νιώθω συγκίνηση και περηφάνεια για το PARA TODOS, που έχουμε καταφέρει να το φτάσουμε σε αυτό το σημείο που είναι σήμερα, έπειτα από ατέλειωτες ώρες εργασίας, σκληρή δουλειά και πολλές αναποδιές στην πορεία μας. Ωστόσο, δε σταματάμε εδώ. Κάθε μέρα προσπαθούμε να το κάνουμε έστω και 1% καλύτερο από χθες. 

 

Υπάρχουν παρά πολλά σχέδια για την εξέλιξή του, ωστόσο, δε θα σας πούμε τίποτα για την ώρα. STAY TUNED!!! 

 
 
 
 

BRIEF Q&A: 

Αγαπημένος σχεδιαστής: Yohji Yamamoto 

Πάντα θα είναι στη μόδα: Το μαύρο 

To πιο αγαπημένο ρούχο της ντουλάπας μου: Το δερμάτινο πορτοκαλί παλτό μου 

To στέκι μου στην πόλη: Όταν βγαίνω οπωσδήποτε θα περάσω από το Giulietta να πιω ένα spritz 

Το μεγαλύτερο όνειρό μου: Όταν μεγαλώσω να κοιτάξω πίσω μου και να πω “καλά τα κατάφερες τελικά” και κάποια στιγμή να ξεκινήσω τις σπουδές μου, για να  γίνω Shoe Designer, που είναι ο μεγαλύτερός  μου έρωτας!

 

 



www.paratodos.gr

FB: @paratodosclothing

Insta: paratodos_clothing



Showroom: Βασιλέως Ηρακλείου 4, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος, T: 2314005002

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath