Home / Cozyhome  / Χαλιά με θέμα τη μόλυνση των ποταμών

Χαλιά με θέμα τη μόλυνση των ποταμών

O designer Álvaro Catalán de Ocón σχεδίασε μια συλλογή από χαλιά, που φέρνουν στο επίκεντρο τη μόλυνση των ποταμών.

Συχνά οι designers θέτουν τους δικούς τους προβληματισμούς μέσα από τις δημιουργίες τους. Ο Álvaro Catalán de Ocón θέλει να μας αφυπνίσει σχετικά με τη μόλυνση των ποταμών, δημιουργώντας χαλιά-ποταμούς.

 

Η νέα συλλογή με χαλιά δημιουργήθηκε για την εταιρεία Gan. Kαθένα από αυτά φέρει από ένα όνομα διάσημων ποταμών του κόσμου: Γάγγης, Γιαγκ-Τσέ, Ινδός και Νίγηρας.

 

xalia

 

xalia

 

Είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι 100% ανακυκλώσιμα. Σε κάθε χαλί έχει αποτυπωθεί η εναέρια άποψη του ποταμού, από τον οποίο πήρε το όνομά του.

Όλα τα χαλιά είναι χειροποίητα από Ινδούς τεχνίτες, με τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών ινών. Είναι άκρως ανθεκτικά και μοιάζουν στην υφή με μάλλινα. Τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη τους επιτρέπουν την τοποθέτησή τους σε κάθε χώρο.

 

 

Το αποτέλεσμα της κατασκευής τους είναι τρισδιάστατο. Όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός, έχουν σκοπό να εγείρουν προβληματισμούς και συζητήσεις, γύρω από ένα άκρως σημαντικό, περιβαλλοντικό ζήτημα, αυτό της συνεχούς μόλυνσης των ποταμών, και του υδάτινου κόσμου εν γένει.

 

xalia

 

Νέα διεθνής επιστημονική μελέτη αναδεικνύει το μέγεθος της ρύπανσης πολλών ποταμώντου πλανήτη, από τα φάρμακα και άλλα προϊόντα. Σε πάνω από ένα στα τέσσερα σημεία ποταμών ανά τον κόσμο, απ’ όπου ελήφθησαν δείγματα, βρέθηκαν συγκεντρώσεις φαρμακευτικών ουσιών σε δυνητικά τοξικά επίπεδα.

 

Τα πιο μολυσμένα ποτάμια υπάρχουν στην υποσαχάρια Αφρική, στη Νότια Αμερική και στη Νότια Ασία. Τα ποτάμια στο Πακιστάν, στη Βολιβία και στην Αιθιοπία έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αντίθετα τα ποτάμια στην Ισλανδία, στη Νορβηγία και στο βροχοδάσος της λεκάνης του Αμαζονίου έχουν το μικρότερο.

 

xalia

xalia

 

Μάλλον είναι ένας καλός τρόπος, ώστε να μην κρύβουμε πια το πρόβλημα… κάτω από το χαλί. 

 

www.gan-rugs.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath