Home / Good Life  / Φωτογραφική απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

Φωτογραφική απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

Ανακαλύψτε το Πήλιο μέσα από καταπληκτικές φωτογραφίες.

Πήλιο, το μυθικό. Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Ένα μαγικό βουνό με πανέμορφα χωριά που προσελκύουν καθόλη τη διάρκεια του έτους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Το Πήλιο είναι ένα βουνό στη Μαγνησία πάνω από τον δημοφιλή Βόλο που φτάνει σε ύψος 1624 μέτρων.

Η προνομιούχα τοποθεσία του το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους χειμερινούς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς συνδυάζει κυριολεκτικά βουνό και θάλασσα κι όλες τις δραστηριότητες που προσφέρουν οι χειμερινοί και θερινοί προορισμοί. 

Τα πιο δημοφιλή χωριά στο Πήλιο που αξίζει να επισκεφθείτε:

 

Μακρυνίτσα.

Χαρακτηρίζεται το “μπαλκόνι” του Πηλίου, καθώς προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τον Βόλο και τον Παγασητικό. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο και γραφικό χωριό, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, έντονο το στοιχείο της φύσης και διάχυτο artistic αέρα. Εδώ ένας καφές με καλή παρέα στην μικρή πλατειούλα με υπέροχη θέα μετατρέπεται σε μία απίστευτη εμπειρία απόλαυσης.

 

Η υπέροχη θέα!

Το όμορφο χωριό Μακρυνίτσα.

Φωτογραφική απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

 

Τσαγκαράδα.

Ένα ακόμη υπέροχο χωριό στο Πήλιο είναι η Τσαγκαράδα. Πλούσια βλάστηση και αγόγγυστη επαφή με τη φύση, μια υπέροχη πέτρινη πλατειούλα και πλήθος δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες, καθιστούν την Τσαγκαράδα αγαπημένο τουριστικό προορισμό. Οι επισκέπτες εδώ έχουν την ευκαιρία να κάνουν πεζοπορία και να ανακαλύψουν ξεχωριστά μονοπάτια, να κάνουν ιππασία και μεταξύ άλλων να ξαναβρουν την εσωτερική τους γαλήνη κι ηρεμία.

Το πιο σημαντικό τέλος σημείο ενδιαφέροντος σε αυτόν τον μικρό κι ευλογημένο τόπο είναι ο γνωστός πλάτανος της Τσαγκαράδας, ένα από τα γηραιότερα δέντρα της Ελλάδας και ίσως μάλιστα της Ευρώπης.

 

Φωτογραφική απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

Παλιό γεφύρι: Ένα από τα αξιοθέατα του τόπου.

Φωτογραφική απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

Χτίστηκε το 1787.

 

 

 

Και μια γεύση από καλοκαίρι…

Μια από τις ομορφότερες παραλίες στο Πήλιο, είναι η παραλία Μυλοποτάμου. Κοσμοπολίτισα, γαλαζοπράσινη κι εξωτική, μαγεύει με την απαράμιλλη ομορφιά της και προσκαλεί τους επισκέπτες σε χαλαρωτικές βουτιές και ονειρικές καλοκαιρινές στιγμές.

 

Φωτογραφική απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

Παραλία Μυλοπόταμος: Η απόδειξη πως ο παράδεισος βρίσκεται στη γη.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!