Home / Beauty  / Φτιάξτε μόνες σας μάσκες μαλλιών με 3 σούπερ συνταγές!

Φτιάξτε μόνες σας μάσκες μαλλιών με 3 σούπερ συνταγές!

Diy μάσκες μαλλιών στο σπίτι!

Θεραπεύστε τα μαλλιά σας με μάσκες μαλλιών που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φρέσκα και αγνά υλικά… από την κουζίνα σας. Δείτε 3 εύκολες και αποτελεσματικές συνταγές για να είναι τα μαλλιά σας και πάλι λαμπερά, ενυδατωμένα και υγιή, χωρίς επιπλέον κόστος και με τον πιο φυσικό τρόπο! 

 
Μάσκα για θαμπά και ξηρά μαλλιά

Αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους και θέλετε να επιτύχετε επανόρθωση της τρίχας σε βάθος, πάρτε 1 μπανάνα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή και αμυγδαλέλαιο, 3 σταγόνες λάδι λεβάντας και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και αναμείξτε τα. Το αποτέλεσμα θα είναι μία θαυματουργή πάστα για τα μαλλιά, που την αφήνετε για μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με άφθονο νερό. 

 

Μάσκα για λιπαρά μαλλιά

Αν θέλετε να μειώσετε τη λιπαρότητα στα μαλλιά σας, εκτός από ειδικά σαμπουάν που πρέπει να χρησιμοποιείτε, μπορείτε να φτιάξετε μία μάσκα με χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ¼ του φλιτζανιού ξύδι. Το μείγμα αυτό απομακρύνει τη λιπαρότητα και αφήνει τα μαλλιά λαμπερά και μεταξένια!

 

 

Μάσκα για φθαρμένες άκρες

Εάν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα και η ψαλίδα μοιάζει να τα έχει καταστρέψει εντελώς, τότε μία μάσκα μαλλιών είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού και στη συνέχεια αναμείξτε τον με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, για να φτιάξετε μία πάστα που θα επανορθώσει σε βάθος την τρίχα. Κάντε την 2 φορές την εβδομάδα και επισκεφθείτε το κομμωτήριο, για ένα καθάρισμα στις άκρες που θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας. 

 

Extra tips: Για να είστε σίγουρες πως θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, ακολουθήστε πιστά 3 βήματα. 

  1. Κάνετε απαλό μασάζ με τα χέρια όταν απλώνετε τη μάσκα στα μαλλιά σας. 
  2. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε έτσι απαραίτητα για 20 με 30 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε τη μάσκα με άφθονο νερό και σε νωπά ακόμη μαλλιά απλώστε ένα προϊόν στις άκρες που τα προστατεύει από την ψαλίδα. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!