Home / Good Life  / Φολέγανδρος: Το μποέμ νησί με την άγρια ομορφιά

Φολέγανδρος: Το μποέμ νησί με την άγρια ομορφιά

Ιδανικός προορισμός για εκείνους που αναζητούν ηρεμία και καταγάλανα νερά.

Η Φολέγανδρος είναι γνωστή ως το ιδανικό νησί για όσους ονειρεύονται εναλλακτικές διακοπές. Τα σπιτάκια με τις ασπρισμένες αυλές, οι γραφικές πλατείες και τα σοκάκια, σας καλούν να απολαύσετε διακοπές με στυλ και άποψη.

Plus: Έχει χαρακτηριστεί ως το “ζευγαρονήσι” του Αιγαίου, καθώς αποτελεί προορισμό των απανταχού ερωτευμένων ζευγαριών. Η δική μας γνώμη; Τολμήστε το ακόμη κι αν είστε single!

 

Must see:

  • Κάντε έναν περίπατο στο Κάστρο, το αρχαίο κομμάτι της Χώρας, η οποία μοιάζει σκαρφαλωμένη στον βράχο, που θυμίζει Καλντέρα. Το Κάστρο είναι το πιο παλιό κομμάτι της Χώρας, ένας μεσαιωνικός οικισμός, ο οποίος χτίστηκε για να προστατεύει τους νησιώτες από τις πειρατικές επιδρομές και διατηρεί έως σήμερα την ίδια αρχιτεκτονική μορφή.

 

 

  • Απολαύστε από ψηλά τη θέα της βόρειας, απόκρημνης πλευράς του Κάστρου στην πλατεία της Πούντας και φυσικά μην παραλείψετε να ανεβείτε στην Παναγία, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Φολεγάνδρου, σκαρφαλωμένη στο βράχο πάνω από τη Χώρα.

 

 

 

  • Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στο χωριό της Άνω Μεριάς. Είναι ένα αυτοσχέδιο μουσείο , το οποίο προσομοιάζει με παραδοσιακό αγροτικό σπίτι του 19ου αιώνα.

 

  • Eπισκεφτείτε τη Χρυσοσπηλιά, ένα δυσπρόσιτο σπήλαιο αλλά και ξεχωριστό φυσικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού τα τοιχώματα και την οροφή του καλύπτει πλήθος αρχαίων ονομάτων, τα οποία χρονολογούνται από τον 4ο π.Χ. αιώνα και ανήκουν σε εφήβους, οι οποίοι έφταναν εδώ από όλα τα μέρη της Ελλάδας, για να αφήσουν ίχνη της επίσκεψής τους.

 

 

 

Must do:

  • Κάντε τον γύρο της Φολεγάνδρου με το τοπικό καραβάκι, περιμετρικά του νησιού. Κολυμπήστε σε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, όπως  η πλέον πολυσύχναστη παραλία της Αγκάλης,  περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφετέριες, η παραλία της Βάρδιας που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του λιμανιού της Φολεγάνδρου, το Αμπέλι, ο Αγ. Γεώργιος, το Σερφιώτικο, αλλά και το μοναδικό  Κάτεργο, νοτιοανατολικά του νησιού.

 

 

  • Καθίστε σε ένα από τα γραφικά καφενεδάκια στις πλατείες Ντούναβη και Κονταρίνη. Κάντε βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια τους και γίνετε ένα με τους υπόλοιπους θαμώνες. Εδώ σκαρώνονται μέσα σε λίγα λεπτά τα πιο κεφάτα γλέντια!

 

 

  • Δοκιμάστε φρέσκο ψάρι, καλασούνες( παραδισιακές τυρόπιτες με “σουρωτό” τυρί), φουρνιστά ρεβίθια, καραβολούς (σαλιγκάρια γιαχνί), καρπουζένια (πίτα με καρπούζι, μέλι και σουσάμι) και παραδοσιακά παστέλια.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath