Home / Good Life  / Φολέγανδρος: Άγρια ομορφιά

Φολέγανδρος: Άγρια ομορφιά

cozy vibe travel folegandros
Ένα από τα ομορφότερα αιγαιοπελαγίτικα νησιά με αυθεντική ομορφιά!

Η Φολέγανδρος είναι το νησί των Κυκλάδων που καταφέρνει να γοητεύεσει κάθε ταξιδιώτη με την απλότητά του. Λευκά σπίτια με μπλε παραθυρόφυλλα, ασβεστωμένα παρτέρια και γραφικά σοκάκια…Το ταξίδι προς τη Φολέγανδρο διαρκεί περίπου 8 – 9 ώρες  από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ από και προς το λιμάνι της πραγματοποιούνται  τοπικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που τη συνδέουν με τα γύρω νησιά Σαντορίνη, Ανάφη, Ίο, Σίκινο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο κ.α. Η Χώρα της μικρή αλλά σίγουρα μία από τις ομορφότερες, χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού 200 μέτρων με θέα που κόβει την ανάσα. Τα μικρά καφενεδάκια της προσφέρουν δροσιά στους επισκέπτες τους αλλά και τοπικές λιχουδιές.

 

Σήμα κατατεθέν του νησιού η εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τα πολλά σκαλοπάτια, στέκει αγέρωχη ψηλά στο βράχο. Η εικόνα της Παναγίας θεωρείται θαυματουργή και συνδέεται με πειρατές και μύθους. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά καθώς η θέα είναι απλά μοναδική!

cozy vibe travel folegandros

Ξεκινήστε   από τη Χώρα και  περπατήσετε το δρομάκι που ξεκινά από την πλατεία της Πούντας και  οδηγεί στην κατάλευκη εκκλησία της Παναγίας. Το ηλιοβασίλεμα που θα δείτε από εκεί θα σας ανταμείψει για την πεζοπορία.

 Το Παραπόρτι ή  Λότζια- το παλιό κομμάτι της Χώρας θα σας ενθουσιάσει. Είναι ένας μεσαιωνικός οικισμός που κατοικείται έως σήμερα και εντυπωσιάζει με τη γραφικότητά του.

cozy vibe travel folegandros

cozy vibe travel folegandros

Η Φολέγανδρος αποτελέι ένα από τα διασημότερα ” ζευγαρονήσια” του Αιγαίου για  τους απανταχού ερωτευμένους.  Αυτό που σίγουρα μπορεί να σας προσφέρει είναι η απόλυτη ηρεμία και γαλήνη, με θέα που κόβει την ανάσα από κάθε πλευρά, καθώς και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά. 

Οι καλύτερες παραλίες είναι το Κάτεργο, η Αγκάλη, ο Άγιος Νικόλαος, το Λειβαδάκι, καθώς και οι πιο εναλλακτικές Βορινά, Σεριφιώτικα,  Άγιος Γεώργιος  και  Αμπέλι. 

cozy vibe travel folegandros

cozy vibe travel folegandros

 

Δοκιμάστε τοπικές παραδοσιακές συνταγές όπως  ματσάτα (χειροποίητα ζυμαρικά με κόκκορα ή κουνέλι), καρπουζένια (παραδοσιακό γλυκό με καρπούζι, μέλι και σουσάμι), σουρωτό (κρεμώδες λευκό τυρί),  μελίχλωρο (μαλακό λευκό τυρί που ξεπλένεται στη θάλασσα), καλασούνα (παραδοσιακή πίτα με σουρωτό και κρεμμύδι) κ.α και φυσικά  την τοπική  μπύρα του νησιού με την επωνυμία “Katsika”. 

 

Η Φολέγανδρος είναι το νησί που μένει χαραγμένο στη μνήμη κάθε ταξιδιώτη… Στη δική σας;

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath