Home / Family  / Φεστιβάλ ELPHANTASTICO: Η χαρά των παιδιών!

Φεστιβάλ ELPHANTASTICO: Η χαρά των παιδιών!

cozy vibe family kids corner elphantastico

Ένα φεστιβάλ γεμάτο φαντασία και παιδικά χαμόγελα.

Το Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, λαμβάνοντας χώρα κατά το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου του 2017 τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους της πόλης.

Καλλιτέχνες και ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, φορείς της πόλης, το Πανεπιστήμιο, ο ΟΛΘ, το ΚΘΒΕ, τη ΔΕΘ HELEXPO, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η ΧΑΝΘ, τα Μουσεία και οι Βιβλιοθήκες , συμπράττουν και δημιουργούν μια πλούσια τριήμερη γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά και τους φίλους του.

Το ELPHANTASTICO θα πλαισιωθεί από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως μουσικό-θεατρικά παραμύθια, κινηματογραφικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, συναυλίες, διαδραστικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

 

cozy vibe family kids corner elphantastico

 

  • Παρακολουθήστε εργαστήρια ρομποτικής, κεραμικής, και βρεφικής και παιδικής yoga από τη ΧΑΝΘ, τέσσερα εργαστήρια χειροποίητης μεταξοτυπίας από την Artnoise και την Ελεάννα Μπάρμπα. ένα διαδραστικό εργαστήριο κρουστών για παιδιά και γονείς από το Λευτέρη και Χρήστο Αγγουριδάκη, δυο εργαστήρια για παιδιά προσχολικής ηλικίας από το ΝΟΗΣΙΣ με θέμα «Εκτοξεύσεις vs Βαρύτητας» αλλά και δυο εργαστήρια κατασκευής κοσμήματος της σχολής Mokume.

 

  • Την ίδια στιγμή δυο περίπατοι στους χώρους τέχνης της πόλης θα γεμίσουν την πόλη με παιδιά, με σκοπό να γνωρίσουν τόσο δημιουργούς της πόλης όσο και το έργο αυτών αλλά και τους χώρους που φιλοξενούν τη δουλειά τους, ενώ η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εμπλουτίζει το πρόγραμμα του φεστιβάλ με αφηγήσεις παραμυθιών αλλά και εργαστήρια ζωγραφικής και βιβλιοδεσίας.

 

  • Παράλληλα η ADDART σας καλεί να σώσετε τη Θεσσαλονίκη με δυο επιδαπέδια παιχνίδια με τίτλο «Σώσε τη Θεσσαλονίκη», ενώ για ακόμα μια χρονιά το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. θα παρουσιάσει κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο « Puppets on the street».

 

  • Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τις πόρτες της στο Elephantastico πριν τα εγκαίνια της έκθεσης του Μανώλη Χάρου πραγματοποιώντας ξενάγηση από τη Δόμνα Γούναρη και το Γιάννη Μπόλη κι έπειτα εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Μανώλη Χάρο στην έκθεση με τίτλο «Ιστορίες από χαρτόνι. Αισώπειοι Μύθοι».

 

  • Κι αν θέλετε να παρακολουθήσετε, κινηματογράφο ή θέατρο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου συμμετέχει με την προβολή της ταινίας « Σον το πρόβατο», ενώ το θέατρο studio Ματριόσκα θα δώσει την ευκαιρία στο νεαρό κοινό του φεστιβάλ να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση στα ρωσικά με τίτλο « Το παραμύθι του χαμένου χρόνου» και ένα λαϊκό παραμύθι με τίτλο «Το σπιτάκι των φίλων» και τα δυο στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον.

 

  • Κι αν μετά τον περσινό αλευροπόλεμο πιστέψατε πως τα είδατε όλα από τη «Σβούρα» φέτος θα ανακαλέσετε, με το Λούνα Παρκ που θα στηθεί στην Πλατεία Ναυαρίνου, το οποίο σας επιφυλάσσει τόσο παιχνίδι όσο και δοκιμασίες (για μικρούς και μεγάλους!).

 

  • Για τους μικρούς λάτρεις του hip hop οι Filter Effect σας μαθαίνουν να κάνετε το δικό σας hip hop, ενώ οι Pro Dancers Studio, θα πραγματοποιήσουν εργαστήριο χορού hip hop με τίτλο « Μάθε & Χόρεψε hip hop».

 

  • Τέλος, η ψυχολόγος Δανάη Κίρλα θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα « Παρέα με το θυμό: Πώς τον δαμάζουμε αγαπώντας τον! Διαχείριση θυμού για ενήλικες και παιδιά» στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Η συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων θα είναι ελεύθερη!

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: goo.gl/rcUvZC

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath