Home / Good Life  / Art & Culture  / Φαντασία και λάμψη στην έκθεση“Thierry Mugler: Couturissime”

Φαντασία και λάμψη στην έκθεση“Thierry Mugler: Couturissime”

H μοναδικής αισθητικής και περιεχομένου έκθεση “Thierry Mugler: Couturissime” “προσγειώθηκε” στο Μουσείο του Μπρούκλιν.

Αφού αρχικά φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ το 2019, η έκθεση “Thierry Mugler: Couturissime” κατέφτασε στο Μουσείο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

 

Προγραμματισμένη να ανοίξει στο κοινό αργότερα αυτή την εβδομάδα, η έκθεση γιορτάστηκε με ένα μοναδικό opening event, στo οποίο συμμετείχαν διασημότητες όπως η Kylie Jenner, η Tinashe και πολλοί ακόμα. Με την επιμέλεια του Thierry-Maxime Loriot, η έκθεση “υπογραμμίζει” την καριέρα του Thierry Mugler ως couturier και σχεδιαστή, με περίπου 130 outfits σε όλον τον χώρο.

 

Couturissime

 

Τα έργα που εκτίθενται περιλαμβάνουν τα πάντα, από ρούχα υψηλής ραπτικής μέχρι αδημοσίευτα αρχεία, τα περισσότερα από τα οποία κάνουν το ντεμπούτο τους στο κοινό για πρώτη φορά.

 

Η έκθεση ταξιδεύει τους θεατές πίσω στις απαρχές της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Mugler, που ξεκίνησε. με τον χορό για το Ballet de l’Ópera National du Rhin. Με την εμπειρία του ως χορευτής, ο Mugler χρησιμοποίησε την κατανόησή του για το ανθρώπινο σώμα και τη μορφή,.η οποία αργότερα επηρέασε τις σιλουέτες και τα σχέδιά του, που αγκάλιαζαν το σώμα.

 

Couturissime

Couturissime

 

Με την είσοδό τους στο χώρο, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα έργα του Mugler. ανάλογα με το θέμα,.αφού χωρίζονται στις θεματικές φαντασία, λάμψη, επιστημονική φαντασία, ερωτισμό και φυσικό κόσμο.

 

Έργα εκτίθενται σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένου ενός ολογράμματος. σε φυσικό μέγεθος των δημιουργιών του σχεδιαστή,.για μια θεατρική παραγωγή του “La Tragédie de Macbeth”. Ανάμεσά τους και το φόρεμα Venus του 1995, που φορέθηκε από την Cardi B στα βραβεία Grammy 2019

 

Yπενθυμίζουμε ότι ο περίφημος Γάλλος σχεδιαστής Thierry Mugler, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών από φυσικά αίτια.

 

Couturissime

Couturissime


Η έκθεση “Thierry Mugler: Couturissime” θα είναι ανοιχτή από τις 18 Νοεμβρίου 2022 έως τις 7 Μαΐου 2023. 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath