Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Φέτος το καλοκαίρι κάνε πολύ κολύμπι, θα ανταμειφθείς!

Φέτος το καλοκαίρι κάνε πολύ κολύμπι, θα ανταμειφθείς!

Φέτος το καλοκαίρι κάνε πολύ κολύμπι, θα ανταμειφθείς!
Το κολύμπι θα γίνει αυτό το καλοκαίρι το αγαπημένο σου σπορ.

Το κολύμπι θεωρείται από πολλούς η καλύτερη και πιο αποτελεσματική γυμναστική, όχι μόνο για το καλοκαίρι βέβαια αλλά για όλη τη χρονιά. Είναι πολλοί οι λόγοι που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στις ευεργετικές μορφές άσκησης. Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

 

Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη θάλασσα, το κολύμπι είναι η καλύτερη λύση για την άθλησή μας.Έχει πολλά οφέλη στη σιλουέτα μας, την υγεία και τη διάθεσή μας. Για αυτό χαρείτε όσο μπορείτε τη θάλασσα σε αυτές σας τις διακοπές!

 
Το κολύμπι στη θάλασσα είναι σούπερ για κάποιες παθήσεις.

Το κολύμπι στη θάλασσα για όλες τις μυοσκελετικές παθήσεις (αρθρίτιδα, οσφυαλγίες, αυχενικό σύνδρομο), κι αυτό γιατί η θάλασσα προσφέρει ιδεώδεις συνθήκες λόγω της άνωσης, με αποτέλεσμα οι κινήσεις να γίνονται εύκολα και ευχάριστα.

 

Γυμνάζει όλο το σώμα ομοιόμορφα.

Είναι ίσως η καλύτερη αερόβια γυμναστική με αμέτρητα οφέλη για την υγεία και το σώμα μας. Η επαφή με το νερό είναι ευεργετική και θεραπευτική, με την κολύμβηση να βελτιώνει μεταξύ άλλων την αντοχή μας, τον μεταβολισμό μας, την ελαστικότητα και συνολικά την γραμμή μας.

 
Γυμνάζεσαι και κοπιάζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Όταν κολυμπάς δεν καταλαβαίνεις ότι αφενός ιδρώνεις και αφετέρου καταβάλεις πολλή προσπάθεια. Και αυτό γιατί το νερό της θάλασσας μειώνει τις έντονες καταπονήσεις του σώματος εξαιτίας της άνωσης και σε βοηθά να γυμνάζεσαι χωρίς να καταλαβαίνεις τόσο τη δυσκολία της άσκησης. 

 

Αγαπά την καρδιά σου.

Η κολύμβηση -σε γλυκό και θαλασσινό νερό- έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην πρόληψη και αποκατάσταση καρδιαγγειακών παθήσεων.

 

Είναι πολύ αναζωογονητικό.

Είναι πολύ αναζωογονητικό και χαλαρωτικό. Η κίνηση μέσα στο νερό ακόμα και με αργό ρυθμό, σου προσφέρει την αερόβια προπόνηση που χρειάζεσαι. Ακόμη, τονώνει ολόκληρο το σώμα σου και το θαλασσινό νερό ευεργετεί την επιδερμίδα σου.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!