Home / Cozyhome  / Φέρτε boho-chic αέρα στο σπίτι σας

Φέρτε boho-chic αέρα στο σπίτι σας

cozy vibe decoration boho chic
To boho στυλ διακόσμησης μετατρέπει το σπίτι σας σε καλοκαιρινή όαση.
Το bohemian ή αλλιώς boho στυλ, είτε αφορά τη μόδα είτε τη διακόσμηση, ταυτίζεται με το χαλαρό και το ανεπιτήδευτο. Τώρα το καλοκαίρι οι boho νότες είναι ιδανικές, αν θέλετε να δώσετε στους χώρους σας αέρα ανεμελιάς, σα να βρίσκεστε στον προσωπικό σας παράδεισο διακοπών.

Μικρές παρεμβάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σας, οδηγούν στο ζητούμενο boho – chic style.

Έντονα χρώματα

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκεκριμένου στυλ διακόσμησης είναι τα έντονα χρώματα. Επενδύστε σε bold ταπετσαρίες και υφάσματα για να δώσετε hippie – chic αέρα στον χώρο. Ακόμα και μερικά μαξιλάρια σε διαφορετικά χρώματα και prints μπορούν να αλλάξουν μεμιάς το σκηνικό.

cozy vibe decoration boho chic

Πολλά φυτά

Ένα ακόμα bohemian χαρακτηριστικό είναι η έντονη παρουσία των φυτών μέσα στους εσωτερικούς χώρους. Επιλέξτε εντυπωσιακά πράσινα παχύφυτα μέσα σε πολύχρωμες γλάστρες και δείτε μεμιάς το σαλόνι σας να αλλάζει.

cozy vibe decoration boho chic

Φανάρια

Τοποθετήστε πολλά επιδαπέδια ή κρεμαστά φανάρια σε συγκεκριμένες γωνιές ενός δωματίου, δημιουργώντας έτσι ένα μαροκινό στυλ, που σας ταξιδεύει σε προορισμούς της ανατολής.

cozy vibe decoration boho chic

Αιώρες

Ποιος είπε ότι οι αιώρες ταιριάζουν μόνο στους εξωτερικούς χώρους; Τοποθετήστε μια αιώρα ή μια κρεμαστή πολυθρόνα και χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές απόλυτης χαλάρωσης μέσα στο ίσιο σας το σπίτι!

cozy vibe decoration boho chic

Φυσικά υλικά

Τα φυσικά υλικά όπως η ψάθα και το ακατέργαστο ξύλο κυριαρχούν σε μία τέτοιου στυλ διακόσμηση. Ένα τραπέζι μοναστηριακού τύπου από ξύλο μασίφ και μερικά ψάθινα καλάθια, είναι στοιχεία που αλλάζουν εύκολα το σκηνικό. 

cozy vibe decoration boho chic

Χρώμα στους τοίχους

Αν θέλετε να ακολουθήσετε το boho-chic στυλ δεν πρέπει να φοβάστε το έντονο χρώμα στους τοίχους και σε άλλες μεγάλες επιφάνειες. Τα σπίτια του Μεξικού – χαρακτηριστικό δείγμα του συγκεκριμένου διακοσμητικού στυλ- υιοθετούν τα έντονα χρώματα στους τοίχους των εσωτερικών χώρων, “παντρεύοντας” ιδιαίτερους μεταξύ τους συνδυασμούς.

cozy vibe decoration boho chic

Διαφορετικά prints

Τα διαφορετικά prints στα υφάσματα και τις ταπετσαρίες, μπορούν να φέρουν ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό αποτέλεσμα. Ρίγες μπλέκονται δημιουργικά με floral λεπτομέρειες, δημιουργώντας γωνιές που ξεχωρίζουν με την αισθητική τους ανατροπή.

cozy vibe decoration boho chic

Χρωματιστά χαλάκια

Τα χρωματιστά χαλιά με λεπτό πέλος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το καλοκαίρι, αφού μέσα από το layering –πολλά χαλιά το ένα πάνω στο άλλο- επιτυγχάνεται το απόλυτο bohemian style.

cozy vibe decoration boho chic

Πλέξεις

Τα πλεχτά crochet υφάσματα παραπέμπουν μεμιάς στο hippie look. Mικρές λεπτομέρειες, όπως μια πλεχτή κουρτίνα ή ένα πλεχτό πουφ, μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα σε έναν χώρο.

cozy vibe decoration boho chic

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath