Home / Wellness  / Mind  / Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ από μια κακιά συνήθεια;

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγώ από μια κακιά συνήθεια;

Όλα είναι στο μυαλό μας, ακόμα και οι κακές συνήθειες. Πώς μπορούμε να “σπάσουμε” μια από αυτές;

 

Ας το παραδεχτούμε. Ο καθένας από εμάς έχει από μια μικρή ή μεγάλη κακιά συνήθεια. Υπάρχουν αυτές που επηρεάζουν την υγεία μας, τη ψυχολογία μας ή τις κοινωνικές μας σχέσεις. Για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτή θα πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση στο μυαλό και τη ψυχολογία μας. Από που πηγάζει και ποια χαρακτηριστικά του εαυτού μας την “τρέφουν”;

Ξεκινάμε κάνοντας λίστες. Μια λίστα από τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η συνήθεια, σε εσένα και τους γύρω σου, και μια με όλα τα οφέλη που θα προκύψουν, αν την κόψεις. Βρες τον σκοπό της. Σου αρέσει όντως, βαριέσαι ή προσπαθείς να καλύψεις ένα κενό;  Αφού το ανακαλύψεις προσπαθείς να αλλάξεις τη θέση της με μια υγιεινή συνήθεια, ακόμα και με το “ζόρι” στην αρχή.

Θέσε στόχους, κάνε υπομονή και βάλε σε πρωταρχικό στόχο τη σωματική και ψυχική υγεία σου. Όσο και αν κάτι κακό μας αρέσει, αξίζει να “καταστρέψουμε” το εγώ μας για κάτι προσωρινό; Θύμισε στον εαυτό σου ότι μπορεί να τα καταφέρει, πίστεψε σε αυτόν και γιόρτασε κάθε προσωπική μικρή μάχη. Μη ξεχνάς ότι οι γύρω σου μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο ταξίδι σου.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.