Home / Good Life  / Art & Culture  / ΤEDxThess 2017: Όσα είδαμε και ζήσαμε

ΤEDxThess 2017: Όσα είδαμε και ζήσαμε

tedx cozyvibe arts and culture

Ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά ο ετήσιος θεσμός της πόλης μας.

 

To TEDxThessaloniki 2017 επέστρεψε στις 22 Απριλίου δίπλα στη θάλασσα, στο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, για την 8η στη σειρά διοργάνωση με μήνυμα: “Reading the Compass”. Ο τίτλος επιλέχτηκε, μιας και ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι σταθερές μας φαίνεται να ανατρέπονται και αναρωτιόμαστε, αν υπάρχει σωστή κατεύθυνση, πώς θα τη βρούμε και αν τελικά θα μας ικανοποιεί.

tedx cozyvibe arts and culture

H curator του TEDxThessaloniki, Έλενα Παπαδοπούλου

 

Η κατάμεστη αίθουσα, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί μέρες πριν, προβληματίστηκε και εμπνεύστηκε από τις ιστορίες που μοιράστηκαν οι ομιλητές, ενώ στην παρουσίαση βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Μπουσδούκου.

 

tedx cozyvibe arts and culture

Social Body Dance Lab

 

To 8ο TEDxThessaloniki ξεκίνησε με τους Social Body Dance Lab, μια ομάδα χορού και δημιουργίας, για την οποία το σώμα αποτελεί εργαλείο επικοινωνίας και εξέλιξης, ενώ πρώτη ομιλήτρια της ημέρα ήταν η κοινωνιολόγος Liz Mestheneos, που μας μίλησε για μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, τις διακρίσεις λόγω ηλικίας. Σειρά είχε ο Παλαιοντολόγος Michael Benton, με θέμα το μέλλον της ζωής στη Γη, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της παλαιοντολογίας, την εξέλιξη αλλά και την εξαφάνιση των ειδών.

 

Ο Γιώργος Γρηγοριάδης

 

Στη συνέχεια, ο Αnthony Perry μας μετέφερε στο χώρο της βιολογίας και στις τεχνικές διόρθωσης του ανθρώπινου γονιδιώματος, και αναφέρθηκε στην επανάσταση του CRISPR-Cas9, το οποίο λειτουργεί σαν μοριακό σύστημα πλοήγησης και επιδιορθώνει το γονιδίωμα. Τη σκυτάλη πήρε η Δανάη Παπαδάτου, η οποία μας μίλησε για το όταν τα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωπα με το θάνατο, είτε το δικό τους είτε των αγαπημένων προσώπων τους.

Επιπλέον, ο Γιώργος Γρηγοριάδης μας μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence – AI) και τους δύο παράγοντες που την έφεραν στο προσκήνιο: το Cloud Computing είναι ευρέως διαθέσιμο και η επιστήμη των Analytics έχει ωριμάσει. Στο μέλλον η “AI” θα φέρει στο σπίτι μας ψηφιακούς βοηθούς, που θα μας δίνουν εξατομικευμένες συμβουλές. Ωστόσο, καθώς λειτουργεί πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες, μπορεί να μας δώσει περισσότερα από όσα μπορούμε να αντέξουμε!

 

tedx cozyvibe arts and culture

Ο Γιάννης Βλαστάρης

 

Από τον χώρο της δημοσιογραφίας ο Γιάννης Βλαστάρης, ο ομιλητής που έκλεισε το 1ο session μίλησε για τη διπλή γλώσσα, η οποία έχει στόχο να παραλλάσσει την πραγματικότητα, αντικαθιστώντας λέξεις με αρνητική χροιά με άλλες, πιο αθώες.

 

tedx cozyvibe arts and culture

Ο Μιχάλης Λώλης, ο πρώτος ανοιχτά gay Έλληνας αστυνομικός, συμμετείχε στο 2ο session του φετινού Tedx Thessaloniki.

 

Η φετινή διοργάνωση υιοθέτησε και μια καινοτομία: το 2ο session ήταν αφιερωμένο σε panel discussion και workshop, φέρνοντας κοινό και ομιλητές πιο κοντά. Οι TEDx’ers ανταποκρίθηκαν με θέρμη και οι αίθουσες των panel discussion, όπου η συζήτηση άναψε, γέμισαν με κόσμο.
Μετά την ολοκλήρωση του event, ξεκίνησε το πάρτυ, στο φουαγιέ του Μ2, όπου TEDx’ers, ομάδα, εθελοντές και ομιλητές έγιναν μια παρέα, ανταλλάσσοντας απόψεις και απολαμβάνοντας τη θέα.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?