Home / Wellness  / Health  / Τσάι με το θαυματουργό τζίντζερ: Πώς θα το φτιάξεις

Τσάι με το θαυματουργό τζίντζερ: Πώς θα το φτιάξεις

Τσάι με το θαυματουργό τζίντζερ: Πώς θα το φτιάξεις
Πώς θα φτιάξεις το σούπερ για την υγεία σου τσάι με τζίντζερ.

Αισθάνεσαι πως ο οργανισμός σου χρειάζεται ένα ισχυρό boost; Τα ροφήματα με βότανα και άλλα προϊόντα της φύσης θωρακίζουν την υγεία σου. Τι θα έλεγες για ένα τσάι με τζίντζερ; Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις πως είναι αυτό που χρειάζεσαι. 

 

 

Τσάι με το θαυματουργό τζίντζερ: Πώς θα το φτιάξεις

Τώρα που είναι χειμώνας αγαπάμε ιδιαίτερα τα ζεστά ροφήματα! Ένα από αυτά είναι και το τσάι με τζίντζερ, μέλι και λεμόνι. Μία δημοφιλής φυσική θεραπεία που έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

 

 

Τσάι με τζίντζερ και μέλι.

Πώς θα το φτιάξεις:

Βράσε νερό σε δυνατή φωτιά ή σε βραστήρα (ό,τι σε βολεύει) και στη συνέχεια κόψε μία ρίζα τζίντζερ σε φέτες. Τοποθέτησε τις φέτες στο κατσαρολάκι ή το μπρίκι σου με το καυτό νερό και άφησέ τες εκεί για 10 με 15 λεπτά. Αν χρησιμοποιείς μπρίκι τότε χαμήλωσε λίγο τη φωτιά και άστο να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο. Τόσος είναι περίπου ο χρόνος που χρειάζεται για να απελευθερώσει η ρίζα τα θρεπτικά κι ευεργετικά συστατικά της στο νερό. 

Στο τέλος, σούρωσε το τζίντζερ και σέρβιρε το τσάι σου προσθέτοντας μία κουταλιά μέλι ή και λεμόνι. Το λεμόνι θα δώσει έξτρα γεύση στο ρόφημά σου και παράλληλα θα σε βοηθήσει να χτίσεις ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Τσάι με το θαυματουργό τζίντζερ: Πώς θα το φτιάξεις

 

 
Αλήθεια που κάνει καλό το τζίντζερ;

Οι ρίζες τζίντζερ περιέχουν μια ουσία την τζιντζερόλη, η οποία αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, διεγείρει τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Καθώς το τζίντζερ βοηθά στην πέψη των λιπαρών και ανθυγιεινών τροφίμων, ρυθμίζει την χοληστερόλη και τον μεταβολισμό των λιπών και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Εκτός από σούπερ ευεργετικό για τη σιλουέτα, το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα, έχει κι άλλα οφέλη στην υγεία σου:

  • Μειώνει το φούσκωμα και συμβάλλει σε ένα καλύτερο πεπτικό σύστημα.
  • Βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων.
  • Μπορεί να κατευνάσει το αίσθημα ναυτίας.
  • Ανακουφίζει το στομάχι.
  • Δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού.
  • Ανακουφίζει από τις κράμπες περιόδου και από διάφορους πόνους.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!