Home / Good Life  / Το KOUZINA 2022 είναι το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς!

Το KOUZINA 2022 είναι το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς!

Στην Ανατολική Χαλκιδική θα πραγματοποιηθεί η γαστρονομική γιορτή KOUZINA 2022, που μας καλεί να ταξιδέψουμε μαζί της μέσα από γεύσεις και μυρωδιές!

 

Από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου θα λάβει χώρα στην Ανατολική Χαλκιδική το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Το φεστιβάλ KOUZINA 2022 θα εστιάσει, για ακόμα μία φορά, στην τοπική παράδοση και θα γιορτάσει το πώς τιμούν οι άνθρωποι της περιοχής τη γη και τα δώρα που τους προσφέρει. Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα και την πλούσια παραγωγή. Γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα διάσημων chefs μάς περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

 

Κουζίνα

 

Ένας ολόκληρος μήνας, 30 διαφορετικές γιορτές και δράσεις. Το φετινό KOUZINA 2022 ξεκινάει με τη γιορτή του παραδοσιακού τραχανά. Ποια ακόμα προϊόντα, πιάτα και εδέσματα σε καλούν να ανακαλύψεις την ιστορία και τη γεύση τους; Φέτα, μέλι, οίνος, bao buns, λουβίδια, κουζίνα των αριστοτελικών φιλοσόφων, ψάρια, ελιές, καβουρομάγκοι, μεσογειακή κουζίνα και μοναστηριακά προϊόντα. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο εντυπωσιακό και χορταστικό πρόγραμμα για τον μήνα Μάιο. Αλλά αυτό το festival έχει και άλλα να προσφέρει!

 

Κουζίνα

 

Τον Ιούνιο γιορτάζεται η μοναστηριακή και θρησκευτική κουζίνα, το street food, η ζαχαροπλαστική και τα κρασιά! Παράλληλα, διοργανώνονται και δράσεις δεντροφύτευσης των ντόπιων της Αμμουλιανής. Συνδεόμαστε με τη φύση και γνωρίζουμε καλύτερα όλα τα δώρα που έχει να μας προσφέρει. Λίγο πριν ρίξει αυλαία, το KOUZINA 2022 γιορτάζει τη μεσογειακή γαστρονομία. Επιλέγει, επίσης, τον καλύτερο τρόπο για να τελειώσει αυτό το συναρπαστικό και γευστικό ταξίδι. Μακεδονίτικη συναυλία χάλκινων!

 

 

Το KOUZINA 2022 είναι μια μαγική εμπειρία σε ένα μαγικό μέρος! Μην το χάσετε!

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.