Home / Family  / Το χρώμα των παιδικών μαγιό μπορεί να φανεί σωτήριο!

Το χρώμα των παιδικών μαγιό μπορεί να φανεί σωτήριο!

Σύμφωνα με έρευνες, το χρώμα των παιδικών μαγιό μπορεί να τα αποτρέψει  μεγάλους κινδύνους μέσα στο υδάτινο στοιχείο.

Δυστυχώς, όσο διασκεδαστικό είναι το καλοκαίρι και η θάλασσα, άλλο τόσο επικίνδυνα μπορούν να αποδειχτούν. Νέες έρευνες έρχονται να αναδείξουν τη σημασία κάποιων απλών φαινομενικά στοιχείων, όπως το χρώμα των παιδικών μαγιό.

 

Η Alive Solutions είναι ένας οργανισμός, που ειδικεύεται στην ασφάλεια στο νερού. Διεξήγαγε μια άτυπη μελέτη, για να δει πόσο ορατά είναι τα διαφορετικά χρώματα μαγιό σε πισίνες με ανοιχτόχρωμο πάτο, πισίνες με σκούρο πάτο και λίμνες.

 

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου των παιδιών ηλικίας 1 έως 4 ετών. Οι γονείς προσπαθούμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός. 

 

Η ALIVE Solutions Inc πήρε μαγιό σε μια ποικιλία αποχρώσεων, βυθίζοντάς τα σε μια λίμνη και σε μια πισίνα. Στόχος, να ελέγξει ποια χρώματα ήταν πιο εύκολο να είναι ορατά κάτω από το νερό. Σε περίπτωση που ένα παιδί βρεθεί σε κατάσταση πνιγμού, το χρώμα του μαγιό του βοηθάει στο να εντοπιστεί πιο γρήγορα.

 

“Διεξάγουμε έρευνα για τους πνιγμούς και γνωρίζουμε ότι η ορατότητα είναι σημαντική για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποφυγή τους”, εξηγεί η Νάταλι Λίβινγκστον, συνιδρύτρια της ALIVE Solutions Inc. 

 

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί είναι οι γονείς που αγοράζουν στα παιδιά τους ωραία μαγιό, τα οποία δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν κάτω από το νερό σε ελάχιστο χρόνο.

 

 

Τα αποτελέσματα 

Σε ό,τι αφορά τη λίμνη, έλεγξαν τα μαγιό σε 45 εκατοστά νερού, από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα neon κίτρινο, πράσινο και πορτοκαλί είναι τα χρώματα, που ανιχνεύονται πιο εύκολα. 

 

Φυσικά, σύμφωνα με την ALIVE Solutions Inc  πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες. Η καθαρότητα του νερού, ο φωτισμός, τα ρεύματα και ο καιρός είναι μερικά από αυτά.

 

Το σίγουρο είναι ότι τα φωτεινά και έντονα χρώματα των παιδικών μαγιό μπορούν στ’ αλήθεια να σώσουν ζωές. Στην επόμενη αγορά, σκεφτείτε το!

 

www.alive-solutions.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath