Home / Family  / Το πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας είναι γεγονός!

Το πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας είναι γεγονός!

Η πόλη της Καλαμάτας παρουσιάζει με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια το πρώτο της Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου!

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας, η Κινηματογραφική Λέσχη, ο Δήμος Καλαμάτας και η ΦΑΡΙΣ- Κοινωφελής επιχείρηση.Δήμου Καλαμάτας ένωσαν τις δυνάμεις τους για κάτι πολύ σημαντικό! Καρπός της συνεργασίας του το πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας! Επιτέλους ήρθε η στιγμή που ο κινηματογράφος για παιδιά και εφήβους θα αποκτήσει τη δική του γιορτή στην πόλη της. Πελοποννήσου. Θα έρχεται σε ετήσια βάση για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για αυτές τις ηλικίες και τις οικογένειες τους.

 

Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ

 

“Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό. Φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα! Στόχος μας είναι,πέρα από την ψυχαγωγία, να ανοίξουμε μια συζήτηση για δάφορα θέματα. Τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις”.

 

Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ

Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action, από όλο τον κόσμο, προσκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών. Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη! Σκοπός του η ψυχαγωγία και η διάπλαση των παιδιών, μέσα από τις αξίες του κινηματογράφου. Παράλληλα, θα υπάρχουν και εκπαιδευτικά κινηματογραφικά εργαστήρια, διαγωνισμοί και ειδικοί προσκεκλημένοι –ομιλητές. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.