Home / Good Life  / Art & Culture  / Το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ένα πλούσιο πρόγραμμα περιμένει τους επισκέπτες του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας πολλές μορφές τέχνης.

Η Τέχνη πλημμυρίζει τη Θεσσαλονίκη και το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει απλόχερα τα πιο εντυπωσιακά καλλιτεχνικά θεάματα. Το πλούσιο πρόγραμμα σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε θεατρικές παραστάσεις,.μπαλέτο και συναυλίες, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.

 

“Η Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη,  Το Μιούζικαλ (19 – 26 Ιανουαρίου 2023)

 Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο  πολιτιστικός οργανισμός “Λυκόφως”.σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν ένα σπουδαίο θεατρικό εγχείρημα.

 

 

Ο βραβευμένος με βραβείο “Κάρολος Κουν” σκηνοθέτης, Χρήστος Σουγάρης, και ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ και συνθέτης Στέφανος Κορκολής,.υπογράφουν μια ιδιαίτερη εκδοχή του πιο εμβληματικού έργου του νεοελληνικού θεάτρου, της “Αυλής των θαυμάτων”, σε μορφή μιούζικαλ.

 

Μαζί τους, ένα μοναδικό επιτελείο συνεργατών και πρωταγωνιστών. Ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στους στίχους, η Μαρίσσα  Τριανταφυλλίδου στη δραματουργία και ο Φωκάς  Ευαγγελινός στις χορογραφίες. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη  Μανωλοπούλου,.ενώ τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου.

 

 

Πρωταγωνιστούν Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρία Διακοπαναγιώτου.και η διεθνής μέτζο σοπράνο Ειρήνη Καράγιαννη. Μαζί τους η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Δημήτρης Πιατάς, σε έναν εξαιρετικό 17μελή θίασο. Στην διεύθυνση δεκαμελούς ορχήστρας, ο Αναστάσιος Συμεωνίδης.

 

 
Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλη είναι ένας ύμνος στην αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά πλαίσια, να αποτινάξει τη διαρκή φτώχεια,.να αντιμετωπίσει την έλλειψη σταθερότητας και να ριζώσει σε ένα τόπο, όπου μπορεί να ευημερήσει. Η υψηλή ηθογραφία των χαρακτήρων του έργου και των παθών τους βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή μας, η οποία αρχίζει από το αλλοπρόσαλλο κλίμα μας,.τη στρατηγική γεωγραφική μας θέση, τη φτώχεια του τόπου μας και τελειώνει στην ιδιωτική μας οικονομία. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα,.κυλούν, φεύγουν και η πιο συχνή λαχτάρα μας είναι να στεριώσουμε. κάπου, να σιγουρέψουμε ότι από εδώ και πέρα ‘όλα θα πάνε καλά…

 

Παραστάσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 19/1 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1 : 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/1 : 17.30 & 21. 00

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/1  : 19.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/1 : 19.00

ΠΕΜΠΤΗ 26/1 : 21.00

 

Τιμές εισιτηρίων:

Vip  ΖΩΝΗ: 35 €

Α ΖΩΝΗ : 30 € 

Β ΖΩΝΗ : 25 € (20 € φοιτητές, Ανεργοι,Αμεα)

Γ ΖΩΝΗ :  20 € (15 €  Φοιτητές, Άνεργοι, Αμεα)

Δ ΖΩΝΗ :  15 € ΚΑΙ 12 €

 

Προπώληση:

Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής: T. 2310 895 838 

WWW.TCH.GR  & Viva.gr

 

GORAN BREGOVIC Wedding & Funeral Band (6 Φεβρουαρίου 2023)

Από τον “Καιρό των Τσιγγάνων” μέχρι το Underground” και το Arizona Dream” η μουσική των Βαλκανίων ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Μια μοναδική γιορτή συναισθημάτων σας περιμένει τον Φεβρουάριο στην Θεσσαλονίκη. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων, που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς. γιορτάζει  τη δύναμη της μουσικής, μια πανανθρώπινη γλώσσα που ενώνει.αντί να χωρίζει και καταφέρνει να χτίζει γέφυρες από την μια καρδιά στην άλλη.

 

 

Η συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τις πιο διάσημες στιγμές του, από το παραδοσιακό Ederlezi” και τον “Καιρό των Τσιγγάνων” μέχρι το “Mesecina” και το “Kalasnjikov”, αλλά και το υπέροχο “Ausencia” από το “Undergound”,.και φυσικά μελωδίες που ντύθηκαν με ελληνικούς στίχους και έγιναν αγαπημένα τραγούδια ,όπως “Το Βενζινάδικο” ή το “Θεός αν είναι” και το “Παραδέχτηκα”.

 

Παράλληλα, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς θα παρουσιάσει και την αγαπημένη του δισκογραφική δουλειά που έχει τίτλο “Τρία Γράμματα από το Σεράγεβο” και περιέχει έναν ύμνο.για τη γενέθλια πόλη του συνθέτη. Μαζί του θα έχει όπως πάντα τη μπάντα του, “The Wedding and Funeral Band”, καθώς και ένα σύνολο 10 εγχόρδων και χορωδών.

 

πρόγραμμα

 

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, 21.00 μ.μ

Εισιτήρια

VIP: 70 €

Α ΖΩΝΗ: 58 €

Β ΖΩΝΗ: 48 €

Γ ΖΩΝΗ: 35 € ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ: 25 €

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:Τ.  211 7701700, 2310 895938-9

viva.gr, www.ct.gr, PUBLIC

 

 

“Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι” (4 και 5 Φεβρουαρίου 2023)

Ένα ιστορικό μπαλέτο, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της πάλαι. ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη.

 

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη όπερα κουβαλούν.μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει έργα μεγάλων συνθετών όπως ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

 

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού συνεχίζει την πορεία του με σεβασμό στην ιστορία του. Στο πλαίσιο της φετινής χειμερινής ευρωπαϊκής περιοδείας του θα επισκεφθεί και τη Θεσσαλονίκη, με ένα αγαπημένο παραμύθι που έγινε παράσταση κλασικού μπαλέτου, “Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι”, στις 4 και 5 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

πρόγραμμα

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η “Χιονάτη και οι 7 Νάνοι” είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια φρέσκια ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη.

 

Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.

 

Παραστάσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 15.00μ.μ και 19.00μ.μ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, 12.00μ.μ και 17.00μ.μ

 

Εισιτήρια

Γ ΖΩΝΗ:

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 25 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 15 ΕΥΡΩ

Β ΖΩΝΗ:

KANONIKO ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 35 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 25 ΕΥΡΩ

Α ΖΩΝΗ:

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 45 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 35 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 55 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 45 ΕΥΡΩ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: Τ. 211 7701700, 2310 895938-9

viva.gr, www.ct.gr, PUBLIC

 

 

Συναυλία Κ.Ο.Θ. για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος,.που διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,.με μία αφιερωματική συναυλία που περιλαμβάνει έργα Αβνί, Μπερνστάιν και Μπραμς, καθώς και ένα τραγούδι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, με νέους στίχους πάνω στη μουσική της άριας “Ombra mai fu” από την όπερα “Ξέρξης” του Χέντελ. Η παρτιτούρα αυτή με το νέο κείμενο ανακαλύφθηκε στο Ιστορικό Αρχείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης από την ιστορικό Ρίκα Μπενβενίστε.

 

 

Η εκδήλωση ξεκινά με ομιλία από τον διάσημο Βρετανό ιστορικό και συγγραφέα Mark Mazower,.με τίτλο “80 χρόνια μετά: Ενθυμούμενοι την Θεσσαλονίκη το 1943”.

 

πρόγραμμα

Mark Mazower

 

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό, με δελτία εισόδου,. τμήμα των οποίων διατίθενται από την επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ., www.tsso.gr

 

πρόγραμμα

Η σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου

πρόγραμμα

Ο διευθυντής ορχήστρας Yoav Talmi

 

 

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023 (πέρας προσέλευσης 18:30μ.μ)

Αίθουσα Φίλων Μουσικής  (Μ1)

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

www.tsso.gr

 

Για όλα τα θεάματα αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο www.tch.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath