Home / Good Life  / Το θαύμα της φύσης στο Abisko της Σουηδίας

Το θαύμα της φύσης στο Abisko της Σουηδίας

Το Abisko μπορεί να μάς προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ζωής, δίνοντάς μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της φύσης, το Βόρειο Σέλας.

 

Ένα ταξίδι στο χειμερινό Abisko της Σουηδίας μπορεί να ακούγεται, για τους περισσότερους, δύσκολη υπόθεση. Το κρύο, σε συνδυασμό με την απουσία ηλιόλουστων ημερών, κάνει την πόλη της Σουηδίας να φαντάζει… σκοτεινή και απαγορευμένη. Ωστόσο, αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία που κρύβει το Abisko. Εξάλλου, η πόλη αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για να θαυμάσει κανείς το Βόρειο Σέλας, το οποίο έρχεται να φωτίσει τη “σκοτεινή” πλευρά της περιοχής.

 

Ποια είναι τα μέρη, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το Βόρειο Σέλας, απολαμβάνοντας, παράλληλα, τη μαγεία της φύσης του Abisko;

 

Στο εθνικό πάρκο και τη λίμνη Torneträsk

Μέσα στην καρδιά του αλπικού κόσμου της Λαπωνίας, επιβλητικά βουνά πλαισιώνουν την πανέμορφη κοιλάδα Abiskodalen, με τα ανθισμένα αλπικά λιβάδια, τα γραφικά ορμητικά νερά και τη μεγαλύτερη αλπική λίμνη της Σκανδιναβίας να συμπληρώνουν το μαγευτικό αυτό τοπίο. Παράλληλα, η λίμνη Torneträsk δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως θαύμα της φύσης. Τα παγωμένα νερά, καθώς και η θέα των χιονισμένων βουνών, δημιουργούν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα. Φυσικά, η επίσκεψη στη λίμνη, κατά τη διάρκεια μίας ήρεμης νύχτας, είναι must για να απολαύσουμε το Βόρειο Σέλας!

 

Abisko

 

Φυσικά, κοντά στο εθνικό πάρκο μπορούμε να θαυμάσουμε την άγρια πανίδα και.χλωρίδα της περιοχής και να έρθουμε σε επαφή με τη φύση του Abisko. 

 

Abisko

 

Παράλληλα, το Abisko προσφέρει αμέτρητες επιλογές δραστηριοτήτων. Μάλιστα, μερικές από αυτές, όπως τα camping tours, μπορούν να συνδυαστούν άψογα με το Βόρειο Σέλας. 

 

Το κλίμα του Abisko ευνοεί όλες τις δραστηριότητες στο χιόνι. Μία επίσκεψη στην περιοχή είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να απολαύσουμε μία βόλτα με έλκηθρο, ski και snow tours, καθώς και εξειδικευμένα hiking και camping tours. Μάλιστα, αν κάποιος αγαπά την αδρεναλίνη,.η αναρρίχηση επάνω στις παγωμένες επιφάνειες των πλαγιών, θα είναι μία δραστηριότητα που, σίγουρα, θα του μείνει αξέχαστη.

 

Abisko

 

Εσύ, τελικά, θα ρισκάρεις να ταξιδέψεις στο Abisko; 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada