Home / Beauty  / Το απόλυτο lash lift beauty guide

Το απόλυτο lash lift beauty guide

uala lash day
Με αφορμή τη Lash Day, σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το lash lift, το beauty treatment που εξελίχθηκε σε απόλυτη τάση.

 

Η 19η Φεβρουαρίου -ή αλλιώς Lash Day- είναι αφιερωμένη στις βλεφαρίδες και τη φροντίδα τους. Πέρα από τη μάσκαρα και το καστορέλαιο, το lash lamination ή lash lift είναι η ιδανική long-lasting εναλλακτική, για να πετύχεις το πολυπόθητο ελαφίσιο βλέμμα. Η Uala, κυρίαρχος στη Νότια Ευρώπη στις online κρατήσεις υπηρεσιών ομορφιάς και ευεξίας, αποφάσισε να κάνει έναν απολογισμό όλων όσων πρέπει να γνωρίζουμε για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Πώς; Δημιουργώντας το απόλυτο lash lift beauty guide.

 

◊ Η προέλευση του lamination trend

Η αυξανόμενη δημοτικότητα της τεχνικής αυτής είναι επακόλουθο της επικράτησης του λεγόμενου #nomakeuplook. Όπως με τις selfies με πολύ απαλό μακιγιάζ και διακριτικά fillers για τα χείλη, έτσι και στις βλεφαρίδες το μακιγιάζ μπορεί να είναι εκεί χωρίς να φαίνεται. Έτσι, τα υπερβολικά extensions δίνουν τη θέση τους σε μια πιο φυσική καμπύλη βεντάλιας, χωρίς την ανάγκη για συνεχή συντήρηση.

Παλιότερα, το lash lift θεωρούταν μια προσωρινή θεραπεία, για να αφήσεις τις βλεφαρίδες να ξεκουραστούν ανάμεσα σε δύο εφαρμογές extensions. Ωστόσο, σύντομα κέρδισε ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Η έμφαση στο βλέμμα είναι σήμερα ακόμα πιο απαραίτητη. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι τα μάτια είναι το πιο ορατό σημείο του προσώπου μας, λόγω της συνεχούς χρήσης μάσκας.

 

♦ Η διαδικασία step by step

Μετά από προσεκτική μελέτη της περιοχής και του βλέμματος, εφαρμόζεται ένα στήριγμα σιλικόνης κοντά στη βάση των βλεφαρίδων. Γύρω από αυτό το στήριγμα, τυλίγονται μία-μία οι βλεφαρίδες με τη βοήθεια μιας ειδικής κόλλας. Ακολουθεί η περμανάντ για 7-12 λεπτά, ανάλογα με το πάχος της τρίχας. Αυτό το βήμα συμβάλλει στην καμπυλότητα και την καλύτερη απορρόφηση των επόμενων προϊόντων, δηλαδή της λακ (για 5-7 λεπτά), της βαφής και της κερατίνης. Η κερατίνη βοηθά στην αφαίρεση της βαφής και του ψαλιδιού από τις βλεφαρίδες, τις θρέφει σε βάθος και εξασφαλίζει προστασία από τις ακτίνες UV. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το lash lift είναι μια θεραπεία που λειτουργεί στον φυσικό κύκλο ζωής των βλεφαρίδων, ο οποίος συνήθως διαρκεί 3 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα τείνει να εξασθενεί προοδευτικά. Γι’ αυτό συνίσταται να επαναλάβεις τη θεραπεία 3-4 φορές, για αποτελέσματα ορατά με γυμνό μάτι.

 

lash lamination

 

◊ Εξατομικευμένη υπηρεσία

Το lash lift είναι μια εξαιρετικά προσαρμόσιμη θεραπεία. Μπορείς, δηλαδή, να επιλέξεις ακριβώς το σχήμα και το βαθμό καμπυλότητας που θέλεις να έχουν οι βλεφαρίδες σου. Ακόμη και η βαφή έχει μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα: οι αποχρώσεις του καφέ και του μαύρου δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αν πάλι θες να πετύχεις ένα statement look, τα πιο έντονα χρώματα, όπως το μπλε και το μωβ, είναι ιδανικά. Τέλος, το lash lamination μετατρέπεται σε εξαιρετική θεραπεία για τις ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες. όταν συνδυάζεται με το botox βλεφαρίδων. Αυτό είναι ένα επανορθωτικό διάλυμα εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ, που εφαρμόζεται αμέσως μετά την κερατίνη.

 

♦ Τι να κάνεις πριν και μετά τη θεραπεία

Είναι σημαντικό να πας στο ραντεβού χωρίς καθόλου μακιγιάζ στα μάτια και χωρίς φακούς επαφής. Επειδή τα προϊόντα χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες για να δράσουν, προσπάθησε στο διάστημα αυτό να μη βρέξεις τις βλεφαρίδες σου. Επιπλέον, προσπάθησε να τις κρατήσεις μακριά από ατμούς, που προέρχονται από το μπάνιο ή την κουζίνα. Ακριβώς μία μέρα μετά τη συνεδρία μπορείς να επιστρέψεις στην κανονική ρουτίνα ομορφιάς σου, χρησιμοποιώντας όμως μη αδιάβροχη μάσκαρα και προϊόντα ντεμακιγιάζ αυστηρά με βάση το νερό και όχι το λάδι.

 

◊ Σε ποιους απευθύνεται το lash lift και πότε να το αποφύγεις

Το lamination είναι μια τεχνική που προτείνεται για βλεφαρίδες που είναι είτε άνισες και μπλεγμένες, είτε πολύ ξηρές, εύθραυστες και λεπτές, εξασφαλίζοντας ανάπτυξη έως και 30% περισσότερο. Αντίθετα, δεν ενδείκνυται σε περίπτωση υπερευαισθησίας στα μάτια, δερματίτιδας, καθώς και για εγκύους, λόγω των ορμονικών αλλαγών.

Είναι μια ασφαλής θεραπεία, εφόσον εκτελείται με ποιοτικά, μη επιθετικά προϊόντα και στους κατάλληλους χρόνους. Δεν καταστρέφει καθόλου τις βλεφαρίδες. Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσεις είναι κάποια ελαφριά ερυθρότητα, που εξαφανίζεται σε κάθε περίπτωση μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights