Home / Good Life  / Art & Culture  / Το ακριβότερο ψηφιακό έργο τέχνης πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων

Το ακριβότερο ψηφιακό έργο τέχνης πουλήθηκε έναντι 69,3 εκατ. δολαρίων

Το ψηφιακό έργο τέχνης του Beeple πουλήθηκε 69,3 εκατ. δολάρια και άλλαζει τα δεδομένα στο χώρο της τέχνης.

 

Ο οίκος Christie’s δημοπράτησε ένα ψηφιακό κολάζ του γραφίστα Beeple, του οποίου η τιμή εκτοξεύτηκε. Το έργο αποτελείται από σχέδια και animation και πρόκειται για ένα NFT συλλεκτικό crypto-έργο.  Περισσότερες από 5.000 εικόνες συνθέτουν το ψηφιακό έργο “Everydays: The First 5,000 Days”.

 

Ο Αμερικανός γραφίστας, Mike Winkelmann με το ψευδώνυμο Beeple, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ήταν άγνωστος. Το ακριβότερο έργο του είχε πουληθεί 100 δολάρια μέχρι τη στιγμή που άρχισε να δημιουργεί ψηφιακά έργα με μορφή κολάζ. Έκτοτε, οι τιμές των έργων του έχουν εκτοξευθεί και ανοίγουν νέες πόρτες στο χώρο της τέχνης. Ο Beeple θεωρείται πλέον ένας από τους ακριβότερους εν ζωή καλλιτέχνες στον κόσμο.

 

 

 

 

 

Το “Everydays: The First 5,000 Days” είναι το τρίτο ακριβότερο έργο τέχνης και η πώληση του επηρεάζει την αγορά των NFT.  Στην πρώτη θέση των ακριβότερων έργων ανήκει ο πίνακας του David Hockney έναντι 90,3 εκατ. δολάρια, το 2018. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το ατσάλινο γλυπτό του Jeff Koons, έναντι 91,1 εκατ. δολάρια,  το 2009.

 

Τα έργα τύπου NFT είναι ψηφιακά “περιουσιακά στοιχεία” τα οποία μπορεί να αποτελούνται από μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα / έργα τέχνης. Τα NFT βασίζονται στην τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται και η λειτουργία των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διασφαλίζει ότι τα χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα που καταχωρούνται ως NFT και βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι αυθεντικά και μοναδικά. 

 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για το έργο του καλλιτέχνη Beeple εδώ!

 

⇒ Δείτε ακόμα ολόκληρη τη συλλογή του Λούβρου online!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein