Home / Lifestyle  / Τομ Χανκς ο χαρισματικός ηθοποιός του Χόλιγουντ

Τομ Χανκς ο χαρισματικός ηθοποιός του Χόλιγουντ

Τομ Χανκς ο επιτυχημένος αστέρας του Χόλιγουντ.

Ο Τομ Χανκς είναι από τους πιο χαρισματικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πλήθος καλλιτεχνικών και εμπορικών επιτυχιών, στο σινεμά και στην τηλεόραση, και οι ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει αποτελούν τις πιο μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες του Χόλιγουντ. Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1956 στο Κόνκορντ, της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ. Αρχικά έγινε ηθοποιός και στην συνέχεια σκηνοθέτης και παραγωγός. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες «Φιλαδέλφεια» και «Φόρεστ Γκαμπ». Μερικές από τις πιο αγαπημένες του ταινίες είναι το «Μπιγκ», «Άγρυπνος στο Σιάτλ», «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»,  «Έχετε Μήνυμα Στον Υπολογιστή Σας», «Το Πράσινο Μίλι», «Ο Ναυαγός», «Πιάσε Με Αν Μπορείς» και «Κώδικας Da Vinci».

 

Προσωπική ζωή.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή συνάντησε  την πρώτη του γυναίκα, την ηθοποιό και παραγωγό Σαμάνθα Λιούις, ενώ ήταν στο κολέγιο. Παντρεύτηκαν το 1978 και απέκτησαν δυο παιδιά μαζί, τους Κόλιν και Ελίζαμπεθ. Το 1987 το ζευγάρι χώρισε επίσημα και έναν χρόνο αργότερα ο Τομ Χανκς παντρεύτηκε την ηθοποιό Ρίτα Ουίλσον, με την οποία απέκτησε ακόμη δυο παιδιά, τους Τσέστερ και Τρούμαν.

 

Πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τον ηθοποιό.

Ο Τομ Χανκς έχει έναν αστεροειδή που φέρει το ονοματεπώνυμό του. Ο αστεροειδής ονομάζεται 12818 Tomhanks και ανακαλύφθηκε το 1996 από το Εθνικό Παρατηρητήριο Kitt Peak στην Αριζόνα. Ακόμη, όταν ήτανε μικρός ήθελε να γίνει αστροναύτης. Ο θαυμασμός του για το διάστημα, τον οδήγησε να είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Διαστημικής Εταιρείας και να είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ που αφορούν στο διάστημα.

 

Εκτός από λάτρης του διαστήματος είναι και συλλέκτης. Του αρέσει να συλλέγει διάφορα αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα γραφομηχανές Killer.   Έχει συλλέξει μάλιστα παραπάνω από 80 γραφομηχανές Killer από όλο τον κόσμο.  

 

Η αγάπη του για τις γραφομηχανές τον ώθησε να δημιουργήσει την δική του εφαρμογή. Το 2015, ο ηθοποιός δημιούργησε το «Hanx Writer», το δικό του app που αναδημιουργεί την εμπειρία της παραδοσιακής γραφομηχανής για τον χρήστη.

 

Είναι από τους πιο καλοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Είναι μάλιστα ο τέταρτος κατά σειρά πιο ακριβοπληρωμένος αστέρας του Χόλιγουντ, μετά τους Harrison Ford, ο Samuel L. Jackson και ο Morgan Freeman.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!