Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τι παγωτό να επιλέξετε όταν κάνετε δίαιτα

Τι παγωτό να επιλέξετε όταν κάνετε δίαιτα

cozy vibe wellness icecreams
Ποιος είπε ότι δίαιτα και παγωτό δεν πάνε μαζί;

Είναι καλοκαίρι και οι περισσότερες γυναίκες προσέχουν τη διατροφή τους και μετρούν τις θερμίδες σε κάθε τους γεύμα. Σίγουρα, οι πειρασμοί το καλοκαίρι είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι και το παγωτό. Επειδή όμως ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας δεν είναι καλό να κάνουμε υπερβολές, ακόμα και τα παγωτά μπορούν να αποτελέσουν ένα μικρό κομμάτι της διατροφής μας.

 

Τι παγωτό να επιλέξετε.

Το θέμα φυσικά βρίσκεται στις θερμίδες και θα αναρωτιέστε ποια είναι η κατάλληλη επιλογή παγωτού, έτσι ώστε να μη χαλάσετε τη δίαιτά σας. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, οι γρανίτες και τα σορμπέ, θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή αφού έχουν λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παγωτά. Επιπλέον, ό,τι περιέχει επικάλυψη σοκολάτας είναι σίγουρα πιο παχυντικό, ενώ το παγωτό γιαούρτι αποτελεί μια επίσης λιγότερο παχυντική εκδοχή. Στα παγωτά 0% το ποσοστό αυτό δεν ανταποκρίνεται στις θερμίδες αλλά στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος. Οι θερμίδες ενός παγωτού light είναι περίπου 125 ανά μπάλα και προέρχονται από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες.


Θeρμιδική αξία παγωτών κατά μέσο όρο.

Γρανίτα : 100-120 θερμίδες

Παγωτό γιαούρτι (χωρίς γαρνιτούρα) : 100-120 θερμίδες

Παγωτό 0% : 125-130 θερμίδες

Παγωτό με γεύση φρούτων: 130-150 θερμίδες

Παγωτό βανίλια : 180-200 θερμίδες

Παγωτό παρφέ : 220-250 θερμίδες

Παγωτό σοκολάτας με κομμάτια σοκολάτας : 250-300 θερμίδες

 

Η κατάλληλη ώρα

Το ότι μια μέρα θα φάτε ένα παγωτό δε σημαίνει ότι θα παραλείψετε τα υπόλοιπα γεύματα. Προτιμήστε το ως δεκατιανό ή απογευματινό. Φροντίστε να καταναλώνετε ένα παγωτό το πολύ ανά 2 εβδομάδες.

 

Καλοκαίρι σημαίνει απόλαυση και η υγιεινή διατροφή θέλει μέτρο. Χαρείτε χωρίς τύψεις!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath