Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τι να φάτε πριν την προπόνηση

Τι να φάτε πριν την προπόνηση

Για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να έχετε ενέργεια! 

Προετοιμάστε κατάλληλα το σώμα σας και επιλέξτε τις τροφές που θα σας οπλίσουν με ενέργεια και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας, για μια πιο αποτελεσματική προπόνηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που πεινάμε πριν την άσκηση και αναρωτιόμαστε ποιες τροφές να καταναλώσουμε. Ετοιμάσαμε για εσάς μια μίνι λίστα με τα τρόφιμα που συνιστούν ιδανική επιλογή πριν την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο. 

 

Γιαούρτι με φρούτα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά

Μια μικρή ποσότητα από το συγκεκριμένο γεύμα θα σας χαρίσει ενέργεια και την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης και υδατανθρακών για να την άσκηση που ακολουθεί. 

 

 

Ομελέτα με τυρί και λαχανικά

Νόστιμη και με έναν επιτυχημένο συνδυασμό πρωτεΐνης και υδατανθρακών, η ομελέτα θα σας κρατήσει χορτάτους και θα σας δώσει ενέργεια για να ανταπεξέλθετε σε απαιτητικές προπονήσεις. 

 

Βρώμη με κομμένη μπανάνα και σταφίδες

Η μπανάνα περιέχει κάλιο, στοιχείο απαραίτητο για την καλή λειτουργία μυών και νεύρων, ενώ η βρώμη παρέχει τις θαυματουργές φυτικές ίνες. Οι σταφίδες ολοκληρώνουν ένα γεύμα θρεπτικό και νόστιμο που σας εξοπλίζει με πολλή ενέργεια! 

 

 

Extra tip: Μην ξεχνάς την ενυδάτωση του οργανισμού σου. Μια ώρα πριν την προπόνηση φρόντισε να πιεις νερό για να αποφύγεις την αφυδάτωση, καθώς με την άσκηση χάνουμε υγρά. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!