Home / Wellness  / Mind  / Τι να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά!

Τι να κάνεις όταν όλα πάνε στραβά!

στραβά
Έρχονται εκείνες οι στιγμές που πιστεύεις πως η ζωή σού δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, όλα πάνε στραβά και αισθάνεσαι πως έχεις χαθεί σε μία πραγματικότητα, την οποία δεν μπορείς να καθορίσεις. Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή, που πρέπει να πιστέψεις πιο πολύ σε εσένα και να δεις την αλλαγή που εσύ μπορείς να φέρεις, αλλά και πώς μπορείς να αλλάξεις όσα είναι στο δικό σου χέρι.

 

Μέσα από το lifecoaching μαθαίνεις να μην εξαρτάται η ζωή σου από εξωγενείς παράγοντες, αλλά να φέρνεις εσύ την αλλαγή που θες. Η ευδαιμονία είναι το ζητούμενο, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσουμε σε αυτή και σίγουρα χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά. Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε είναι πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον.εαυτό μας και όχι για ό,τι συμβαίνει γύρω μας ή ό,τι προκαλούν οι άλλοι. Ναι, υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι αδύναμη μπροστά στην πραγματικότητα και ότι όλα πάνε στραβά. Εκεί είναι που πρέπει να βγεις μπροστά και να δείξεις τη δύναμή σου, πιο ισχυρή από ποτέ.

 

Θα σου δώσω μία άσκηση που μπορείς να κάνεις ακριβώς τη στιγμή που νιώθεις όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα να σε καταβάλλουν. Μια άσκηση που θα σε βοηθήσει να αναθεωρήσεις τον τρόπο.που βλέπεις τα πράγματα και να μείνεις προσηλωμένη σε εσένα. Εσύ είσαι το κέντρο σου, η προτεραιότητα στη ζωή σου και οφείλεις να σε φροντίζεις. Αξίζεις να σε φροντίζεις.

 

Πάρε τη δύναμη που χρειάζεται, άνοιξε το ημερολόγιό σου και χώρισε τη ζωή σου σε παρόν, παρελθόν και μέλλον.

 

Ξεκινώντας από το παρόν, θέλω να καταγράψεις 10 πράγματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση και τα οποία δεν απαιτούν καθόλου κόπο, μπορείς να τα κάνεις πάρα πολύ εύκολα. Για παράδειγμα, μπορείς να γράψεις ότι σου φτιάχνει τη διάθεση το να ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι,.το να βάζεις μια λίστα μουσικής και να χορεύεις ή το να πηγαίνεις για τρέξιμο.

 

 

Αφού καταγράψεις αυτές τις 10 ασχολίες, που μπορούν εύκολα να σου ανεβάσουν τη διάθεση, φρόντισε να βάζεις κάθε ημέρα 2 από αυτές στο πρόγραμμά σου. Τη μία μέρα μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι και να χορέψεις με όλη σου την ψυχή,.την επόμενη μπορείς να κάνεις το ίδιο ή να επιλέξεις κάποια από τα υπόλοιπα. Θα δεις αυτό πόσο καλό θα κάνει στη διάθεσή σου.

 

Έπειτα προχωρώντας στο μέλλον, θέλω να σκεφτείς πολύ καλά τα «γιατί» σου, τον σκοπό σου. Γιατί είσαι φτιαγμένη, τι είναι αυτό που αγαπάς να κάνεις,.τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις, πώς θέλεις να δεις τη ζωή σου σε έναν χρόνο από τώρα. Γράψε με κάθε ακρίβεια το όραμά σου, τους στόχους σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, τα πάντα! Πώς θέλεις να αισθάνεσαι την κάθε ημέρα που θα ξυπνάς, ποιοι άνθρωποι θα είναι στην καθημερινότητά σου. Αφού το ολοκληρώσεις, διάβαζέ το κάθε μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να αισθανθείς όλα εκείνα τα θετικά συναισθήματα.που θέλεις να βιώσεις και θα σε κάνει να είσαι προσηλωμένη στον στόχο σου. Θα έχεις ένα επιπλέον έναυσμα να πετυχαίνεις κάθε μέρα και μία μικρή νίκη προς την εκπλήρωση των ονείρων σου.

 

Τέλος, το παρελθόν! Στο παρελθόν, γράψε όλους εκείνους του ανθρώπους που αισθάνεσαι πως σε έχουν πληγώσει, όσοι κι αν είναι. Έπειτα, κάθε εβδομάδα γράψε ένα γράμμα συγχώρεσης για κάθε ένα από τα πρόσωπα αυτά. Δεν πρόκειται για ένα γράμμα που θα σταλεί στον παραλήπτη, αλλά για ένα γράμμα που αφορά εσένα. Εκεί έχεις την ευκαιρία να εκφράσεις όλα σου τα αρνητικά συναισθήματα,.να ξεσπάσεις χωρίς να λογοκρίνεις τον εαυτό σου και τελικά να συγχωρέσεις και να αισθανθείς αγάπη. Έτσι, απελευθερώνεις όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα και επιτρέπεις.στον εαυτό σου να μπει στη χαρά, την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και όλα εκείνα τα θετικά συναισθήματα που αξίζεις να ζεις.

 

Μπορείς να βρεις και να πάρεις εντελώς δωρεάν από τη σελίδα μου τα εργαλεία για να δημιουργήσεις το όραμά σου, αλλά και το γράμμα συγχώρεσης, ώστε να κάνεις την άσκηση ακόμα πιο ολοκληρωμένα: https://globalacademyofcoaching.com/el/free-exercises/

 

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ!

Κάνε μια δωρεάν συνεδρία lifecoaching με έναν διαπιστευμένο lifecoach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη MasterCertifiedCoach, βαθμίδα που την τοποθετεί στο 4% των coaches παγκοσμίως, και συγγραφέας 4 bestsellerαυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ!

 

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com