Home / Beauty  / Τι μαρτυρούν τα νύχια και τα μαλλιά για την υγεία μας;

Τι μαρτυρούν τα νύχια και τα μαλλιά για την υγεία μας;

Νύχια και μαλλιά

Δώστε προσοχή στα νύχια και τα μαλλιά σας, γιατί μπορούν να μαρτυρήσουν πιθανά προβλήματα υγείας.

 

Τα νύχια και τα μαλλιά αποτελούν καθημερινά ζητήματα στις ζωή μιας γυναίκας. Ποιο χρώμα ή ποια τάση να ακολουθήσω στο πεντικιούρ; Ποιο κούρεμα ή χρώμα μου ταιριάζει περισσότερο; Ωστόσο, αυτές οι ερωτήσεις δεν είναι οι μόνες που πρέπει να σας απασχολούν. Τα δύο αυτά μέρη του σώματος είναι ικανά, αλλάζοντας, να δείξουν ορισμένα ή πιθανά προβλήματα υγείας. Είναι ένας τρόπος να σας προειδοποιήσει ο οργανισμός σας ότι κάτι δεν πάει καλά.

 

 

Τις περισσότερες φορές η ξαφνική αραίωση των μαλλιών οφείλεται στο stress, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που μαρτυρούν προβλήματα με το θυρεοειδή. Θεωρείται σύμπτωμα του τελευταίου και χρήζει της προσοχής σας. Επιπλέον, η έντονη τριχόπτωση μπορεί να αποτελέσει και σύμπτωμα αναιμίας.

 

Όσο αφορά στα νύχια, η αλλαγή του χρώματος έγκειται στην απαραίτητη φροντίδα σας. Αν τα νύχια είναι μελανά, τότε το νύχι δε δέχεται το οξυγόνο που χρειάζεται και οδηγεί σε έλλειψη σιδήρου ή βιταμίνης Β12. Οι λευκές κηλίδες μαρτυρούν την έλλειψη ψευδάργυρου, σημαντικό συστατικό για την αναπαραγωγή κυττάρων. Τέλος, αν τα νύχια σας είναι μαλακά ή σπάνε, αποτελεί γεγονός που αποδεικνύει έλλειψη κρεατίνης και βιοτίνης.

 

 

Φροντίστε και προσέξτε τα μαλλιά και τα νύχια σας, για να μην οδηγηθείτε σε σοβαρές ελλείψεις από απαραίτητα, για τον οργανισμό, συστατικά.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.