Home / Wellness  / Mind  / Τζιλ Δούκα: 5 συμβουλές για να βγεις μπροστά στη δουλειά σου!

Τζιλ Δούκα: 5 συμβουλές για να βγεις μπροστά στη δουλειά σου!

Η καινοτομία είναι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό στην αγορά εργασίας. Οι πιο έμπειροι HR headhunters στοιχηματίζουν στην επερχόμενη δυναμική των ανθρώπων που μπορούν να προηγηθούν της εποχής τους όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δεν γνωρίζουμε καν ότι θέλουμε αυτή τη στιγμή! Είναι τρελό, αν το καλοσκεφτούμε, αλλά μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη ποιο θα είναι το πιο αγαπημένο μας ρούχο, παπούτσι ή gadget σε δύο χρόνια από τώρα!

 

 

Η προσαρμογή και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων σου είναι σημαντική για να σταθείς στο επάγγελμα σου, αλλά και να παραμείνεις στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού!

Πολλοί από τους καλύτερους πελάτες μου είναι εξέχοντες επαγγελματίες, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την πρόκληση της προσαρμογής σε αυτό το ρυθμό. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη διατήρηση μιας υψηλής απόδοσης, διατηρώντας παράλληλα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε αυτό που κάνουν. Αλλά ας το παραδεχτούμε. Δεν είμαστε όλοι πρωτοποριακά μυαλά. Πολλοί από εμάς επιθυμούμε να ακολουθούμε μια καθορισμένη δομή και μάλιστα είμαστε πολύ καλοί σε αυτό.

 

Αλλά δεν είμαστε εμείς που θα μπούμε μπροστά στο να φέρουμε κάτι καινούριο.

 

Πώς, λοιπόν, μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί και συνάμα πιο απαραίτητοι;

 

  1. Γνωρίζουμε τους στόχους μας. Ορίζουμε λογικούς στόχους που συμβαδίζουν με την προσωπικότητα και τις σπουδές μας.
  2. Αποκτάμε εμπειρία σε ένα χρήσιμο αντικείμενο, την οποία δεν έχει κανένας άλλος. Αν κάνεις κάτι τέλεια, αυτόματα αυτό σε κάνει ανταγωνιστικό και ο διευθυντής σου θα το σκεφτεί δύο φορές, πριν σε αντικαταστήσει.
  3. Σκεφτόμαστε αντισυμβατικά, έξω από τη ζώνη άνεσης μας, πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές. Μη φοβάστε να απομακρυνθείτε από την πεπατημένη και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που δεν είστε εξοικειωμένοι, αρκεί να μην διακινδυνεύσετε την ποιότητα του αποτελέσματος.
  4. Επενδύστε σε νέα τεχνολογία που θα ολοκληρώσει τις κανονικές σας εργασίες εγκαίρως, θα σας δώσει χρόνο για να χαλαρώσετε και να είστε πιο δημιουργικοί.
  5. Ανακτήστε την εσωτερική σας ειρήνη και αποκαταστήστε την εμπιστοσύνη σας στις ικανότητές σας και σε όλα τα πράγματα που ήδη κάνετε καλά. Μάθετε μέσα από βιβλία, σεμινάρια, workshopsκαι retreats (όπως το μοναδικό CreateYourLife που θα γίνει φέτος στην Κρήτη) για την αξία σας και αποδεχτείτε πως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι νέο, χωρίς να έχετε τα σωστά θεμέλια για να το διατηρήσετε.

 

 

Ο ανταγωνισμός στην εργασία μπορεί να είναι σκληρός, αλλά είναι επίσης η τέλεια δικαιολογία για να σταματήσετε να αναβάλλετε πράγματα που θα επιφέρουν σημαντική θετική ανάκαμψη στην καριέρα σας. Έτσι, να είστε δημιουργικοί, να έχετε πίστη στην αξία που φέρνετε στον κόσμο ως άτομο και επαγγελματίας και… όλα θα είναι καλά!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching
Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com

 

⇒Ακόμα, Τα όνειρα σου είναι η καλύτερη θεραπεία αυτή τη στιγμή!

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com