Home / Wellness  / Mind  / Τζιλ Δούκα: Πώς θα αντιμετωπίσεις όσους σε εκνευρίζουν;

Τζιλ Δούκα: Πώς θα αντιμετωπίσεις όσους σε εκνευρίζουν;

ekneurizoun
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, που μπορούν με μία και μόνο φράση τους να σε εκνευρίζουν. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, όταν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από τη ζωή σου;

 

Τι γίνεται αν σε εκνευρίζουν άνθρωποι, όπως ένας συγγενής ή το αφεντικό σου; Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιλογή είναι δική σου. Η πρώτη επιλογή είναι να συνεχίσεις να εκνευρίζεσαι με οτιδήποτε σου λέει αυτό το άτομο και να χαμηλώνεις την ποιότητα της ζωής σου. Ή, μπορείς να κάνεις αυτό που σου προτείνω. Να αλλάξεις τον τρόπο που εσύ βλέπεις τον άλλο. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο και χρειάζεται δουλειά, για να συμβεί αυτό. Με τις τεχνικές που θα σου δώσω, όμως, μπορείς να αλλάξεις εσύ στάση στον τρόπο που βλέπεις τον άνθρωπο που σου προκαλεί εκνευρισμό. Άλλωστε, είναι δεδομένο πως δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξει ο άλλος.

 

Το πρώτο, λοιπόν, που μπορείς να κάνεις, είναι να μπεις στα παπούτσια του.

Να δεις από πού έρχεται αυτός ο άνθρωπος και γιατί έχει αυτήν τη στάση. Έτσι, ίσως βοηθηθείς στο να κατανοήσεις καλύτερα τη συμπεριφορά του.

 

Εξίσου χρήσιμη είναι και η αποδόμηση!

Μπορεί να σου φανεί περίεργο ή αστείο, όμως προσπάθησε να σκεφτείς αυτό το άτομο ως άνθρωπο, όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Προσπάθησε να σκεφτείς το αφεντικό σου να τρώει και να πέφτει κάτι επάνω του ή ακόμα και στην τουαλέτα. Μπορεί να μην ακούγεται ελκυστικό, αλλά με αυτήν την πρακτική θα καταφέρεις να αποβάλεις τη δύναμη, που του έχεις δώσει. Αυτή η τεχνική σίγουρα θα σε κάνει να βλέπεις τα πράγματα πιο απλά.

 

argue

 

Τι κάνεις όταν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι; Το αποφεύγεις!

Σίγουρα δεν μπορείς να αποφύγεις αυτό το άτομο, γιατί θα το είχες ήδη κάνει. Πάντα, όμως, μπορείς να αποφύγεις τις συζητήσεις μαζί του, που ξέρεις πως θα σου προκαλέσουν εκνευρισμό! Ακόμα κι αν σου πει κάτι στο οποίο πρέπει να απαντήσεις, ρίξ’ το αλλού. Προσπάθησε να αλλάξεις θέμα ή δώσε την απάντηση που περιμένει να ακούσει. Όχι για να τον κοροϊδέψεις, αλλά για να διατηρήσεις τη δική σου ψυχική ηρεμία.

 

Τελευταίο και σημαντικότερο: διάλεξε τις μάχες σου!

Συμβαίνει κάτι με τον άντρα σου ή με τους υφισταμένους σου στη δουλειά καθημερινά; Ενώ έχεις εκφράσει ότι σε ενοχλεί, συνεχίζει να συμβαίνει; Δεν μπορείς να τσακώνεσαι και να εκνευρίζεσαι καθημερινά! Άσε και κάποια πράγματα απλά να περάσουν. Διάλεξε ποια είναι αυτά, τα οποία θεωρείς πιο σημαντικά και για τα οποία αξίζει να μπεις σε μια διαμάχη!

 

Εσύ, από ποιο βήμα θα ξεκινήσεις, για να κατορθώσεις να αντιμετωπίσεις όσους σε εκνευρίζουν;

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα, Ομιλήτρια διεθνούς φήμης, διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com.

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com