Home / Wellness  / Mind  / Τζιλ Δούκα: Είσαι μόνη του Αγίου Βαλεντίνου; Διάβασε αυτό!

Τζιλ Δούκα: Είσαι μόνη του Αγίου Βαλεντίνου; Διάβασε αυτό!

eisai valentine
Είσαι μόνη, όπως χιλιάδες γυναίκες εκεί έξω; Αν περνάς μια φάση της ζωής σου, που απλά το απολαμβάνεις και είσαι ευτυχισμένη χωρίς να έχεις σχέση, θέλω να σου πω ένα μεγάλο μπράβο, για αυτό που έχεις καταφέρει!

 

Τι γίνεται, όμως, με εσένα, που θέλεις πολύ να βρίσκεσαι σε μια σχέση και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έρχεται απλά να σου θυμίσει όλα εκείνα που θέλεις να ζήσεις, αλλά δεν τα έχεις στη ζωή σου; Αν θέλεις πραγματικά αυτήν την αλλαγή, πρέπει να κινηθείς έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Είναι απαραίτητο να κινηθούμε έξω από τη ζώνη άνεσής μας, για να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος και θα σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ! Θα σου δείξω τον δρόμο και τα 3 πρώτα βήματα, που πρέπει να κάνεις, για να βρεις τη σχέση που ονειρεύεσαι. Αφού, βέβαια, πάρουμε ως δεδομένο πως η μόνη υπεύθυνη για τη ζωή σου είσαι ΕΣΥ! Κανένας δε θα σε σώσει ή θα σε βοηθήσει! Εσύ οφείλεις να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου!

 

moni valentine

 

1. Η Συνειδητοποίηση

Το πρώτο βήμα για να αλλάξεις οτιδήποτε θέλεις στη ζωή σου είναι η συνειδητοποίηση. Από το μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, αυτό είναι το πρώτο που έχεις να κάνεις. Ειδικά, όταν μιλάμε για μια σχέση, που θα σου αλλάξει τη ζωή, πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει ότι το θέλεις. Και εδώ έρχεται το δεύτερο μεγάλο βήμα…

 

2. Θέληση για αλλαγή

Η θέληση για αλλαγή δεν είναι εύκολη. Συνήθως έρχεται μετά από μια περίοδο με βαθύ πόνο. Πρέπει να έχουμε πονέσει πολύ, για να δημιουργηθεί η βαθιά θέληση για αλλαγή. Πρέπει να έχουμε βιώσει έντονα το συναίσθημα του πόνου, για να μπούμε με μεγάλη ένταση στη δουλειά και να εργαστούμε σκληρά με τον εαυτό μας για τη μεγάλη αλλαγή που επιθυμούμε. Για να αλλάξουμε δραματικά τη ζωή μας και να την πάμε στο επόμενο επίπεδο.

 

3. Η Δέσμευση

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί χωρίς το τρίτο βήμα, αυτό της δέσμευσης. Πρέπει να είσαι έτοιμη να δεσμευτείς στην απόφασή σου ότι θέλεις να αλλάξεις. Πρέπει να δεσμευτείς στην απόφαση να παντρευτείς, της πιο μεγάλης δέσμευσης. Αυτό, όμως, θα ξεκινήσει από εσένα. Εσύ θα ορίσεις τη σχέση, εσύ θα ορίσεις τον γάμο σου, θα γίνει με τα δικά σου θέλω.

Αφού κάνεις το βήμα στη συνειδητοποίηση και τη θέληση για αλλαγή, η δέσμευση πρέπει να γίνει τώρα! Δεν υπάρχει αύριο. Πρέπει τώρα να δεσμευτείς πως θα αναλάβεις 100% την ευθύνη του εαυτού σου και της ζωής σου και θα την οδηγήσεις εκεί που εσύ θέλεις, στη σχέση που τόσο ονειρεύεσαι, στο γάμο που έχεις φανταστεί.

 

Ξεκίνα από σήμερα! Θέσε τους στόχους σου και βάλε ως μοναδική προτεραιότητα τον εαυτό σου και τα θέλω σου. Όσο και αν ακούγεται εγωιστικό, δεν είναι! Εγωιστικό είναι να θέτεις ως προτεραιότητα τους άλλους και ύστερα να περιμένεις αντάλλαγμα. Αυτό, όμως, που δεν είναι καθόλου εγωιστικό και σου αξίζει είναι να χτίσεις την αυτοεκτίμησή σου και να ξεκινήσεις τις αλλαγές που αποζητάς. Γιατί όλες οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα σου και όχι από εξωτερικούς παράγοντες, όπως συνηθίζουμε να λέμε, και να το βρίσκουμε ως αποκούμπι για όσα μας συμβαίνουν.

Δούλεψε με σένα, με την αυτοπειθαρχία σου, ώστε να κοιτάς μόνο και αποκλειστικά τον στόχο σου και να αποκτήσεις τη σχέση που θέλεις, για να φτάσεις στην ευτυχία που ονειρεύεσαι. Ξεκίνα να αλλάζεις από μέσα, ξεκίνα τώρα και θα έχεις την ευκαιρία να γιορτάζεις την αγάπη κάθε μέρα!

 

Τζιλ Δούκα MBA, MCC
Master Certified Business and Leadership Coach by International Coaching Federation
Διαπιστευμένη life coach στο 4% των coaches παγκοσμίως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching. Βραβευμένη συγγραφέας παγκόσμιων bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα, Ξαφνικά Τώρα και Γυναίκα Τώρα. Ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών www.globalacademyofcoaching.com.

 

[email protected]

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com