Home / Lifestyle  / Τζεράρντ Μπάτλερ, σκωτσέζικη γοητεία στο προσκήνιο

Τζεράρντ Μπάτλερ, σκωτσέζικη γοητεία στο προσκήνιο

Τζεράρντ Μπάτλερ, όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τον κινηματογραφικό Λεωνίδα.

 

Ο Τζεράρντ Τζέιμς Μπάτλερ γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1969 στη Γλασκώβη, όπου και σπούδασε νομική. Η δικηγορία όμως δεν ήταν το όνειρό του καθώς όπως και ο ίδιος δήλωσε «Δεν είμαι ο πιο ακαδημαϊκός τύπος. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της δουλειάς στην οποία μπήκα, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ξέφυγα από τη νομική σχολή. Και με αριστείο».

 

Ο γοητευτικός ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του κάπως παράδοξα μια μέρα που έπινε τον καφέ του στο Λονδίνο. Εκεί ο γνωστός ηθοποιός Στίβεν Μπέρκοφ, τον πλησίασε και τον προέτρεψε να γίνει ηθοποιός. Ο ηθοποιός πήρε ένα ρόλο στο Κοριολανό του Σάιξπηρ και σιγά σιγά ξεκίνησε την θεατρική του καριέρα.

 

 

 

Το πρώτο του κινηματογραφικό ντεμπούτο ήταν το 1997 στην ταινία «Mrs. Brown». Ακολούθησαν και άλλες συμμετοχές στο σινεμά και το 2000 οι ρόλοι του στην ταινία «Dracula 2000» και στην mini σειρά «Attila» τον κάνουν ευρέως γνωστό. Όπως παραδέχθηκε και ο ηθοποιός «Όταν ξεκίνησα, δεν είμαι βέβαιος ότι έκανα αυτή τη δουλειά για τους σωστούς λόγους. Τότε ήθελα πολύ να γίνω διάσημος».

 

Τα επόμενα χρόνια η κινηματογραφική του πορεία διαγράφει ολοένα και πιο ανοδική πορεία καθώς ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε πολλές και επιτυχημένες ταινίες. Το 2004 ο ρόλος του στην ταινία «Το Φάντασμα της Όπερας», αναδεικνύει τις υποκριτικές και φωνητικές του δεξιότητες, απογειώνοντας την καριέρα του. Στην συνέχεια σημαντικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε είναι μεταξύ άλλων οι «300», «Νομοταγής πολίτης» αλλά και ρομαντικές κομεντί όπως η ταινία  «Η γυμνή αλήθεια» και «Επικηρύσσοντας την πρώην».

 

 

 

Ο Τζεράρντ Μπάτλερ στο παρελθόν αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ καθώς όταν ήταν νεότερος λάτρευε να πίνει και να διασκεδάζει. Όταν όμως έγινε 27 ετών αποφάσισε να απέχει από το αλκοόλ και τις νεανικές τρέλες και σταμάτησε να πίνει εντελώς.

 

Προσωπική ζωή.

Ο ηθοποιός ως γνήσιος καρδιοκατακτητής έχει συνδεθεί κατά καιρούς με πολλές διάσημες κυρίες, όπως η Brandi Glanville, Ashley Greene, Jessica Biel και Cameron Diaz, αλλά το τελευταίο διάστημα είναι σε σχέση με την σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Morgan Brown.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!