Home / Wellness  / Health  / Τα junk food που είναι πιο υγιεινά από όσο νόμιζες

Τα junk food που είναι πιο υγιεινά από όσο νόμιζες

Τα junk food, που στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο βλαβερά για την υγεία σου. 

Η στιγμή της απενεχοποίησης έφτασε. Ιδού τα junk food που στην πραγματικότητα είναι υψηλά σε διατροφική αξία και βιταμίνες.  

 

Ποπ κορν.

Το ποπ κορν είναι πολύ νόστιμο αλλά και πολύ υγιεινό. Όχι φυσικά το ποπ κορν του κινηματογράφου, που περιέχει κορεσμένα λίπη, συντηρητικά και άφθονες θερμίδες. Το σπιτικό ποπ κορν όμως, μπορεί να γίνει το νέο σου νόστιμο σνακ. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μαγειρεμένο με λίγο λάδι, έχει λίγες θερμίδες και σούπερ γεύση.

 
Φυστικοβούτυρο.

Το φυστικοβούτυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, που ωφελούν την καρδιά και την υγεία. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου φυστικοβούτυρο και να επωφεληθείς από τις ιδιότητές του. Απαλλαγμένο από αρωματισμένα βούτυρα, πρόσθετη ζάχαρη ή αλάτι, αποτελεί ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο. Προσοχή όμως, γιατί είναι πλούσιο σε θερμίδες. Μόλις 2 κουτάλια της σούπας φυστικοβούτυρο, περιέχουν 200 θερμίδες.

 

Πατατάκια.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα πατατάκια; Κι όμως αν έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και συντηρητικά, δεν χρειάζεται να αντισταθεί κανείς. Ακόμη, τα σπιτικά πατατάκια ή τα πατατάκια του εμπορίου που είναι ψημένα στον φούρνο, είναι αρκετά υγιεινά. Αν πάλι προτιμάς τα τηγανιτά πατατάκια, προτίμησε εκείνα που έχουν μαγειρευτεί σε υγιεινό λάδι, όπως το ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.  Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μάρκες με και αποφύγετε τα υψηλά σε υδρογονωμένα λίπη.

 

Ξηροί καρποί.

Μια μπύρα ή ένα ποτό συνδυάζεται τέλεια με ξηρούς καρπούς. Όμως πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να τους καταναλώνουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και αλάτι. Πράγματι, οι αλατισμένοι ξηροί καρποί δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία, όμως αν καταναλώνονται με μέτρο, δεν βλάπτουν την υγεία. Στην πραγματικότητα, είναι μια πολύ καλή πηγή ακόρεστου λίπους, βιταμινών, ινών και αντιοξειδωτικών.

 

Μαύρη σοκολάτα.

Η μαύρη σοκολάτα είναι ένα superfood, εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητά της σε κακάο, τόσο περισσότερα φλαβονοειδή περιέχει. Τα φλαβονοειδή, είναι ενώσεις που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης. Ακόμη, συμβάλλουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά της μαύρης σοκολάτας, έχουν αντιγηραντική δράση.

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!