Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα fitness trends που θα ξεχωρίσουν το 2022

Τα fitness trends που θα ξεχωρίσουν το 2022

virtual workouts
Κατά τη διάρκεια, των προηγούμενων ετών, οι επισκέπτες του γυμναστηρίου επέλεξαν μαθήματα εικονικής προπόνησης μέσω εφαρμογών γυμναστικής ενόψει της πανδημίας COVID-19.

 

Το 2022, ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων, που επιστρέφουν στο γυμναστήριο για να απολαύσουν την κοινωνική πτυχή της προπόνησης. Όποια μορφή προπόνησης και αν προτιμάτε, παρακάτω, θα βρείτε αυτή που θα σας κάνει να επιλέξετε τη γυμναστική το 2022.

Αυτές είναι οι κυρίαρχες τάσεις για το 2022.

 

♦ Εικονικές προπονήσεις

 

Η προπόνηση είναι μια εμπειρία που μπορείτε να απολαύσετε κυριολεκτικά από οπουδήποτε, χάρη στην τεχνολογία. Ενώ η πανδημία του COVID-19 ανάγκασε πολλά γυμναστήρια να κλείσουν προσωρινά, αναγκάζοντας τους επισκέπτες του γυμναστηρίου να κάνουν τις προπονήσεις τους στο σπίτι , φαίνεται ότι η τάση της εικονικής προπόνησης, ήρθε για να μείνει και το 2022, ακόμη και με ανοιχτά τα γυμναστήρια. Πριν από την πανδημία, η άσκηση μέσω μιας εφαρμογής ή του Zoom ήταν μια ξένη ιδέα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασπάζονται την εικονική επιλογή μέσω εφαρμογών γυμναστικής και εικονικών προγραμμάτων. 

 

◊ Περπάτημα, πάντα δημοφιλής επιλογή

walking

 

Αν και το περπάτημα θεωρείται άσκηση χαμηλής έντασης, μόνο 15 λεπτά την ημέρα μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στην υγεία σας. Αν και το περπάτημα από μόνο του δεν αρκεί εάν στοχεύετε σε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα προπόνησης, έχει κερδίσει έδαφος εξαιτίας του κοινωνικού στοιχείου που το συνοδεύει. Δηλαδή, είναι πιο πιθανό να προτιμήσετε αυτού του είδους προπόνησης εάν γίνει με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Σε συνδυασμό με το περπάτημα, καλό θα ήταν να συμπεριλάβετε και μία προπόνηση καρδιαγγειακής άσκησης και ενδυνάμωσης. 

 

♦ Γυμναστήρια μόνο για γυναίκες

gym for women

Το 2021, τα γυμναστήρια μόνο για γυναίκες γνώρισαν μια αναζωπύρωση που ήρθε για να μείνει και το 2022. Αν και δεν είναι μια νέα ιδέα, αφού πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1930, τα γυναικεία γυμναστήρια απέκτησαν περισσότερους οπαδούς το 2021 στο  TikTok  με το μοντέρνο hashtag #WomensOnlyGym.

 

Μία από τις ελκυστικές δραστηριότητες των γυμναστηρίων που προορίζονται για γυναίκες είναι ότι οι γυναίκες, μπορούν να ασκούνται χωρίς το ανδρικό βλέμμα!

 

◊ Άσκηση σε εξωτερικούς χώρους (μαζί με το σκύλο σας)

work out with your dog

Tο 2022, βγείτε έξω με το σκυλί σας για γυμναστική. Πολλοί, είναι οι άνθρωποι που τον περασμένο χρόνο, πήγαιναν στην ύπαιθρο για τις προπονήσεις τους. Η τάση αυτή συνεχίζεται. Για τους ιδιοκτήτες σκύλων αυτός ο τρόπος προπόνησης, συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική φροντίδα όσο και σε αυτή του κατοικίδιου τους.

 

Οι σκύλοι αποτελούν την κατάλληλη συντροφιά για τις προπονήσεις σας και μπορούν να κάνουν τον χρόνο να περνάει πιο γρήγορα. 

 

♦ Προπόνηση με VacuPower

Για να μάθεις παραπάνω για τον παραπάνω τρόπο προπόνησης, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πατήσεις εδώ.

 

 

Και το 2022 οι Pilates και η Yoga, παραμένουν σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεων. Εσείς, τι θα επιλέξετε;

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights