Home / Wellness  / Health  / Τα Dos και Don’ts του αντηλιακού

Τα Dos και Don’ts του αντηλιακού

Για να είστε πάντοτε προστατευμένοι από τον ήλιο! 

Ο πλήρης οδηγός με τα Dos και τα Don’ts του αντηλιακού για να είστε πάντοτε όσο περισσότερο προστατευμένοι γίνεται από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. 

 
Don’t: Μην επαναπαύεστε στο γεγονός ότι είναι αδιάβροχα. 

Παρόλο που τα περισσότερα αντηλιακά είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στο νερό και τον ιδρώτα, είναι λάθος να μην ανανεώνετε το αντηλιακό σας τακτικά. Μετά από κάθε βουτιά, βάλτε ξανά αντηλιακό για να προστατευτείτε αποτελεσματικά από τον ήλιο.

 

Don’t: Μην αντικαθιστάτε το αντηλιακό με το καπέλο. 

Είναι γεγονός πως το καπέλο αποτελεί ένα μέσο προστασίας από τον ήλιο παρόλα αυτά δεν είναι αρκετό για να αποφύγετε τις δυσάρεστες επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντοτε αντηλιακό και χρησιμοποιήστε συμπληρωματικά καπέλο, γυαλιά ηλίου και μαντήλια για να προστατευτείτε επαρκώς από τον ήλιο. 

 

 

Do: Αγοράστε ένα ειδικό αντηλιακό για ευαίσθητο δέρμα.

Τα μωρά, τα μικρά παιδιά, οι εγκυμονούσες αλλά και άνθρωποι που έχουν πιο ευαίσθητο δέρμα πρέπει να αγοράζουν αντηλιακά που απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους χρειάζονται περισσότερη προστασία από τον ήλιο. Ρωτήστε τον δερματολόγο σας και κινηθείτε αναλόγως.  

 

Do: Σιγουρευτείτε πως έχετε απλώσει αρκετό αντηλιακό. 

Μην τσιγκουνεύεστε την ποσότητα αντηλιακού και φροντίστε να βάζετε αρκετό και να το απλώνετε σε όλο σας το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσετε πως δεν κινδυνεύετε τόσο από την έκθεση στον ήλιο. 

 

 

Don’t: Μην χρησιμοποιείτε ληγμένα αντηλιακά. 

Όταν το αντηλιακό σας έχει λήξει σημαίνει πως αυτόματα πρέπει να το πετάξετε και να αγοράσετε καινούργιο. Τα ληγμένα αντηλιακά παύουν να σας προστατεύουν από τον ήλιο καθώς τα συστατικά τους είναι πλέον ανενεργά, οπότε και αν ακόμη τα φοράτε είναι σαν να μην τα φοράτε. 

 

Do: Χρησιμοποιείστε αντηλιακό και τον χειμώνα. 

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι σταματούν να χρησιμοποιούν αντηλιακό τον χειμώνα καθώς το έχουν συνδέσει μόνο με το καλοκαίρι και το μπάνιο στην θάλασσα. Λάθος! Είναι αναγκαίο να φοράμε και τον χειμώνα αντηλιακό καθώς οι επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να διεισδύσουν ακόμα και στο πιο πυκνό χειμερινό σύννεφο.

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!