Home / Beauty  / Τα do’s and dont’s της αντηλιακής προστασίας

Τα do’s and dont’s της αντηλιακής προστασίας

Τα αντηλιακά είναι το κλειδί για την καλοκαιρινή μας προστασία και φροντίδα του δέρματος,αλλά για να έχουμε μια πλήρη κάλυψη απαιτείται περισσότερη προσπάθεια, απο το να επιλέξουμε απλώς ένα αντηλιακό με υψηλή προστασία. Η πρόληψη της βλάβης που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος στο δέρμα σας είναι πολύ πιο σημαντική απο το θέμα της αισθητικής. Σκεφτείτε ότι είναι ένα ζήτημα που θα μπορούσε να σας σώσει τη ζωή, αφού σας προστατεύει απο τον καρκίνο του δέρματος.

Do’s and dont’s
Dont’s

Μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας ακόμα και τις μέρες που είστε σε κλειστούς χώρους. Τα γυάλινα παράθυρα προστατεύουν απο τις UVB(Burn) ακτίνες είναι αυτές που μας καίνε- αλλά όχι απο τις UVA(Aging), που οδηγούν σε ρυτίδες και καφέ κηλίδες. Επίσης να είστε προσεκτικοί τις ημέρες που οδηγείτε πολύ!

Μην εφαρμόζετε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας, είτε είστε στην πόλη είτε στη θάλασσα. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε στο ντεκολτέ, τα χέρια, τους βραχίονες, τα χείλη και τα αυτιά, καθώς αυτές οι περιοχές εκτίθενται επίσης πολύ στον ήλιο και είναι πιθανό να εμφανίσουν ορατά σημάδια γήρανσης.

Μην έχετε την ψευδαίσθηση οτι κάτω απο την σκιά προστατεύεστε! Οι ακτίνες του ηλίου μπορούν να διεισδύσουν μέσω της ομπρέλας, της άμμου, του νερού, αλλά και άλλων επιφανειών που αντανακλούν.

Μην πιστέψετε οτι ένα αντηλιακό αδιάβροχο ή ανθεκτικό στο νερό διαρκεί περισσότερο απο ένα άλλο. Ακόμα και αυτοί οι τύποι αντηλιακών “εξαφανίζονται” με την εφίδρωση ή μετά απο μισή ώρα μέσα στη θάλασσα.

Μην πανικοβληθείτε αν καείτε απο τον ήλιο. Τα περισσότερα εγκαύματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με δροσερά ντουζ, κρέμες για μετά τον ήλιο ή αντιφλεγμονώδη.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο τις ώρες γύρω απο το μεσημέρι που οι ακτίνες είναι πιο έντονες μεταξύ 11π.μ και 4μ.μ.

Do’s

Βάλτε το αντηλιακό στο σπίτι πριν βγείτε έξω και εκτεθείτε στον ήλιο ώστε να έχει απορροφηθεί απο το δέρμα σας.

Αναζητήστε τα αντηλιακά που παρέχουν προστασία, με ευρέως φάσματος κάλυψη απο τις ακτίνες του ηλίου UVA μικρού και μεγάλου μήκους κύματος και UVB.

Τέλος, φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου!

[email protected]

Professional Make up Artist