Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τα do’s και dont’s του couple training

Τα do’s και dont’s του couple training

Τα do's και dont's του couple training
Προπόνηση με το ταίρι σας: Πώς θα πετύχει το couple training; 

Couple training: the new fitness trend. Σύμφωνα με μία μελέτη από το Michigan State University τα ζευγάρια που θέλουν να επιτύχουν κάτι μαζί και έχουν κοινό στόχο, είτε αυτός είναι να γυμναστούν μαζί ή να κόψουν το κάπνισμα, έχουν εξαιρετικά καλές πιθανότητες να επιτύχουν τον στόχο τους σε σύγκριση με εκείνους που προσπαθούν μόνοι τους. Με βάση αυτό το δεδομένο βλέπουμε ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να πηγαίνουν μαζί γυμναστήριο ή να ασκούνται παρέα, υποκύπτοντας στο fitness trend που δεν είναι άλλο από το couple training. Πώς όμως αυτό θα λειτουργήσει; 

 

Do: Συγχρονίστε τους χρόνους σας. 

Ακόμη και αν έχετε διαφορετικά προγράμματα είναι καλό να βρείτε χρόνο και να προπονηθείτε μαζί. Μην ξεχνάτε πως με τη γυμναστική εκκρίνονται ενδορφίνες, που σας ανακουφίζουν από το άγχος και σας φτιάχνουν τη διάθεση. Οπότε ακόμη και αν είστε μαλωμένοι, μετά το training θα είστε και οι δύο χαρούμενοι και ανεβασμένοι. 

 

Τα do's και dont's του couple training

 

Don’t: Μην ανταγωνίζεστε μεταξύ σας. 

Πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει πριν ξεκινήσετε την από κοινού προπόνηση, πώς επειδή είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικό μεταβολικό ρυθμό, αντοχές και δυνατότητες οι επιμέρους προσωπικοί σας στόχοι θα είναι και αυτοί διαφορετικοί. Για αυτό, μην ανταγωνίζεστε τον σύντροφό σας επειδή ενδεχομένως χάνει πιο γρήγορα λίπος ή προχωρά σε πιο δύσκολες ασκήσεις. Προσπαθήστε απλά να πάρετε παράδειγμα από τα επιτεύγματά του και να συνεχίσετε τη δική σας προσπάθεια πιο δυναμικά, δίχως να δηλητηριάζετε την σχέση σας και να χαλάτε την προπόνησή σας. 

 

Τα do's και dont's του couple training

 

Do: Υποστηρίξτε το ταίρι σας. 

Καθώς η άσκηση είναι μία απαιτητική διαδικασία και δεν μπορούν όλοι να αποδώσουν το ίδιο καλά, είναι σημαντικό να δείχνετε υποστήριξη στο ταίρι σας και να το ενθαρρύνετε. Πείτε στον άλλο “μπράβο”, “συνέχισε έτσι” ή “θα ήθελα να φτάσω και εγώ σε αυτό το επίπεδο” ακόμη και αν είναι εν μέρει ψέμα και δώστε του κίνητρο να συνεχίσει την κοπιαστική προσπάθεια. 

 

Τα do's και dont's του couple training

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!