Home / Wellness  / Mind  / Τα Dos και Dont’s της ευτυχίας!

Τα Dos και Dont’s της ευτυχίας!

Τα Dos και Dont's της ευτυχίας!
Γιατί το πιο σημαντικό, είναι να είμαστε ευτυχισμένοι!

Ποια είναι τα συστατικά της ευτυχίας; Ένα τραγούδι λέει πως «η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ρθεί».. Γιατί όμως να την αναμένουμε και να μην αναλάβουμε από σήμερα κιόλας δράση για να είμαστε ευτυχισμένοι; Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως η ευτυχία είναι επιλογή και παρά τις αντιξοότητες της καθημερινότητας, μπορούμε να την κατακτήσουμε! Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε και τι να μην κάνουμε, για να είμαστε ευτυχισμένοι;

Do: Γίνετε ανεξάρτητοι!

Μια συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, είναι να είστε ανεξάρτητοι. Όταν βασίζεστε στις δικές σας δυνάμεις και δεν εξαρτάστε από κάποιον άλλο, αισθάνεστε και είστε ελεύθεροι, δεν έχετε περιορισμούς και είστε απόλυτα υπεύθυνοι για τις επιλογές σας και τις κινήσεις σας! Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας, την αυτοεκτίμησή σας και σας βοηθούν να ευτυχίσετε!

Do: Θέστε προτεραιότητες!

Προσπαθήστε καθημερινά να ορίζετε τι είναι σημαντικό και τι όχι για εσάς και να μην αναλώνεστε σε ανούσια γεγονότα και σκέψεις που οδηγούν συνήθως σε αδιέξοδο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλάτε χρόνο εκεί που δεν χρειάζεται και θα επικεντρώνεστε σε ό,τι είναι πραγματικά ουσιαστικό και σημαντικό για εσάς!

Τα Dos και Dont's της ευτυχίας!

Don’t: Μένετε στο παρελθόν και ανησυχείτε για το τι μπορεί να συμβεί αύριο.

Και τα δύο σας είναι άχρηστα και επιβλαβή. Το να σκέφτεστε τι συνέβη στο παρελθόν και να το επαναφέρετε συνεχώς στο μυαλό σας είναι επώδυνο. Ακόμη, το να προσπαθείτε συνεχώς να προβλέψετε το μέλλον και να ανησυχείτε για το αύριο μπορεί να είναι ανούσιο και εξαιρετικά αγχωτικό καθώς κανείς δεν μπορεί να ελέγχει τα μελλούμενα. Για αυτό προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο τώρα και να απολαύσετε την κάθε του στιγμή.

Don’t: Μην λέτε συνέχεια «ναι».

Όλοι θέλουμε να κάνουμε το χατίρι των άλλων κάποιες στιγμές γιατί όταν είναι ευτυχισμένοι οι αγαπημένοι μας άνθρωποι είμαστε και εμείς. Όμως είναι γεγονός πως όταν συνεχώς προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους και να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις τους, δεν δίνουμε την προσοχή που πρέπει στις δικές μας επιθυμίες και επιδιώξεις. Ως αποτέλεσμα γινόμαστε δυστυχείς και ξεχνάμε τις δικές μας ανάγκες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!